Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Προκαλεί η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από το Nautical Geo.

 Πηγές σχολιάζουν ότι η Τουρκία ήθελε να δηλώσει έντονα την παρουσία της από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που έχει δεσμεύσει για έρευνες το Nautical Geo.


Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ. Το βράδυ του Σαββάτου το ερευνητικό Nautical Geo βγήκε νότια της Λεμεσού για χαρτογράφηση και τουρκική φρεγάτα πλησίασε σε κοντινή απόσταση, χωρίς πάντως να προβεί σε παρενόχληση. Αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η Άγκυρα να οξύνει την κατάσταση στην περιοχή με αφορμή και τις γεωτρήσεις που έχουν αναγγελθεί για το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το Open, πηγές σχολιάζουν ότι η Τουρκία ήθελε να δηλώσει έντονα την παρουσία της από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που έχει δεσμεύσει για έρευνες το Nautical Geo, το οποίο σήμερα συνέχισε κανονικά τον πλου του. 

Η κυπριακή Navtex

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Kύπρος εξέδωσε Navtex για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την οργή της Άγκυρας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, νότια από την Κύπρο και προς το Ισραήλ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου