Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΙΣΡΑΗΛ> Για πρώτη φορά μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη της Luftwaffe πέταξαν πάνω από την Ιερουσαλήμ.

 

Για πρώτη φορά μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη της Luftwaffe πραγματοποίησαν πτήση πάνω από την Κνεσέτ στην Ιερουσαλήμ το απόγευμα της Κυριακής, ως ένδειξη της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών  ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που γερμανικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Ιερουσαλήμ μετά τον Α ’Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η πτήση εκφράζει την ισχυρή εταιρική σχέση και σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων και των χωρών, καθώς και τη δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον», ανέφερε η IDF.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι επικεφαλής της IAF, Ταγματάρχης Amikam Norkin και της Luftwaffe, Υποστράτηγος Ingo Gerhartz, επισκέφθηκαν το μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ.

Η πτήση της Κυριακής ήταν συνέχεια μιας αναμνηστικής προσπάθειας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Dachau και το αεροδρόμιο Fuerstenfeldbruck, όπου 11 Ισραηλινοί Ολυμπιακοί αθλητές σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες το 1972.

Ο Υποστράτηγος Ingo Gerhartz μιλώντας στα αγγλικά, είπε ότι ένιωθε μια “ειδική ευθύνη” για τη διατήρηση καλών σχέσεων με την IAF ως διοικητής της γερμανικής αεροπορίας.

«Ακόμα αισθανόμαστε τα βάσανα των Εβραίων θυμάτων του Shoah», είπε, χρησιμοποιώντας τον εβραϊκό όρο για το Ολοκαύτωμα.

«Η ευθύνη μας δεν θα λήξει. Η αιώνια φλόγα της μνήμης δεν πρέπει να σβήσει», είπε.

Ο Ταγματάρχης Amikam Norkin, πετώντας με μαχητικό F-15, οδήγησε το ισραηλινό αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου ενός μαχητικού Stealth F-35, ενώ ο Gerhartz πέταξε με ένα Eurofighter που ήταν βαμμένο στα χρώματα της γερμανικής και της ισραηλινής σημαίας.

Η πτήση ήταν μέρος μιας εκδήλωσης έναρξης για μια πολυεθνική εναέρια άσκηση, που ονομάστηκε Γαλάζια Σημαία, η οποία φιλοξενείται από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αυτόν τον μήνα και στην οποία συμμετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ινδία.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου