Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

«Βόμβα» ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου: Ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης Eurofighter για την ΠΑ! - Θα προσγειωθούν Κύπρο;

Σκέψεις για Eurofighter Typhoon φαίνεται πως μελετούν Ελλάδα και Κύπρος, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησής τους!
Εκ πρώτης όψεως, μια τέτοια δήλωση από την πλευρά Ν.Παναγιωτόπουλου φαίνεται τουλάχιστον περίεργη αν όχι άκυρη, καθώς η Ελλάδα προμηθεύεται Rafale και κοίτα F-35.

Σημειώνεται ότι η δήλωση Ν.Παναγιωτόπουλου έρχεται μετά την υπογραφή διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Βρετανίας.

Με βάση και τις τρέχουσες απειλές που δέχεται η Κύπρος, η δημιουργία ΠΑ είναι πλέον μονόδρομος. Οι Βρετανοί αποσύρουν τα Eurofighter Typhoon Tranche 1, συνεπώς γιατί όχι σε απόκτηση και αναβάθμιση τους από την Λευκωσία;

Η δήλωση Ν.Παναγιωτόπουλου.

«Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ευκαιρία για την Ελλάδα η διαφαινόμενη απόσυρση βρετανικών Typhoon» (σύμφωνα με την ερώτηση, πρόκειται για 30 μαχητικά «Eurofighter Typhoon Tranche 1»).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι «η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020-2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών».

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της χώρας».

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου