Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Παρανοϊκός Ε.Τατάρ: Οι Έλληνες έσφαζαν τους Τουρκοκύπριους και τους έσωσε η… Τουρκία με τον «Αττίλα»

Καθημερινές οι τουρκικές προκλήσεις με τους «γείτονες» να κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν στο εσωτερικό της Τουρκίας αισθήματα κατά της Ελλάδας.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινήθηκε το φερέφωνο του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας.

 Εκεί ο Τατάρ μίλησε για «σφαγές» των Ελληνοκυπρίων σε Τουρκοκύπριους που δεν τους έβλεπαν σαν ίσους και ήθελαν να τους διώξουν από την Κύπρο και ότι «ο Τουρκοκυπριακός λαός κέρδισε την σημερινή του ανεξαρτησία με την άφιξη της Τουρκίας», εννοώντας την εισβολή του Αττίλα!

Και συνέχισε: «Για τους Τουρκοκύπριους η παρουσία της Τουρκίας στο νησί καθώς και το δικαίωμα του της εγγυήτριας δύναμης και της παρουσίας του στρατού είναι εκ των ων ουκ άνευ». Έκανε μάλιστα και αναφορά στη «γαλάζια πατρίδα», αναφέροντας ότι θα συνεχίσουν να είναι δύναμη στην περιοχή του εναέριου χώρου της! Και φυσικά έκλεισε την ομιλία του μιλώντας πάλι για δυο κράτη στην Κύπρο και για το καθεστώς της Τουρκίας ως… εγγυήτριας δύναμης στο νησί!

Λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί στα εγκαίνια του «Φόρουμ ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου», όπου και δήλωσε ότι ο «Τουρκοκυπριακός λαός είναι ο εκπρόσωπος του τουρκικού έθνους στην ανατολική Μεσόγειο»!

Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ την αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί και τη διακοπή των σχέσεων, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/Κ ηγέτης υποστήριξε ότι οι Ε/Κ επιθυμούν τη διαιώνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δεν θα καταλήξουν σε καμία εξαναγκασμένη, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει ξανά σύγκρουση, την οποία κανείς δεν θέλει.

«Θέλουμε κι εμείς μια συμφωνία στην Κύπρο… Υπάρχει αρκετή ειρήνη και για τους δύο λαούς στην Κύπρο. Κι εκείνοι (οι Ε/Κ) θα πρέπει να κάνουν την προσευχή τους στην Τουρκία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η ειρήνη έχει έρθει στο νησί, ο νότος έχει αναπτυχθεί, η ΤΔΒΚ έχει αναπτυχθεί, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες επενδύσεις», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Όσον αφορά τα Βαρώσια ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι θα συμβάλουν θετικά στην οικονομία των Κατεχομένων. Ανέφερε ότι επισκέπτονται τα Βαρώσια 250 χιλιάδες άτομα το χρόνο.

Κιράν: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερή βήματα της Κύπρου με τους συμμάχους της

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος σε κάθε τομέα, καθώς κι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της θα προστατεύονται πάντα. Ο Κιράν δήλωσε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση και όλες οι πλευρές πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της «ΤΔΒΚ».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν θα επιτρέψουν τα μονομερή βήματα της ‘Κύπρου’ με κάποιους συμμάχους στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι έχουν σταματήσει αυτές τις προσπάθειες με νομικά, πολιτικά και στρατιωτικά επιχειρήματα.

Νέο ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας μέσω ντοκιμαντέρ για την “επιβίωση” των τ/κ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το alphanews.live “Ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων για επιβίωση, τεκμηριώνει τη δίωξη που υπέστησαν τα μέλη της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο… Άνθρωποι από 103 τουρκικά χωριά αναγκάστηκαν να φύγουν. Έκαψαν και κατέστρεψαν σπίτια.”

Είναι το τρέιλερ ενός ακόμη προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ, που θα προβάλει την Δευτέρα το τουρκικό κρατικό κανάλι. Ένα ακόμη μάθημα Κυπριακής ιστορίας υπό τον τίτλο “ο αγώνας των Τ/κ για επιβίωση”. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ντοκιμαντέρ καταπιάνεται με την δήθεν στοχευμένη προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων να εξαλείψουν τους Τουρκοκύπριους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου