Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία - Υπουργείο Εξωτερικών: Θα απαντήσουμε στην Κύπρο, αν προβεί σε γεώτρηση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο για την αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι η Τουρκία θα απαντήσει αν η Κύπρος ξεκινήσει γεώτρηση το Νοέμβριο, έστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, σε Συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το δηλώνω ξεκάθαρα από εδώ. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε τέτοιες προκλήσεις», τόνισε και συνέχισε:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος προβαίνουν σε ενέργειες για την αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής πλοίων συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

Ως κυρίαρχο κράτος, η Τουρκία όταν έρθει η στιγμή μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τα δικαιώματά μας θα τα διεκδικούμε πάντα. Η Τουρκία μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματός της, όταν έρθει η στιγμή».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου