Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι διατάσσονται να απομακρυνθούν στη Λα Πάλμα καθώς το βίντεο δείχνει τα σπίτια να καταβροχθίζονται από τον ποταμό λάβας και να εκρήγνυνται στις φλόγες.

Περισσότεροι από 700 κάτοικοι έλαβαν σήμερα εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λα Πάλμα καθώς η λάβα προχωρούσε προς τη γειτονιά τους.
Πλάνα δείχνουν σπίτια στο ισπανικό νησί να ξεσπούν καθώς ένας ποταμός λιωμένου μάγματος κατέβηκε από το ηφαίστειο Cumbre Vieja και χτύπησε σπίτια.Σύμφωνα με το ηφαιστειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Καναρίων Νήσων (Pevolca), οι αρχές διέταξαν οικογένειες στη Λα Λαγούνα να φύγουν από το σπίτι με τα υπάρχοντά τους και τα κατοικίδια ζώα τους.«Είμαστε υποχρεωμένοι να εκκενώσουμε μια νέα περιοχή. Η λάβα προχωρά αργά. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν χρόνο να πάρουν τα έγγραφά τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα και οτιδήποτε αξίας », δήλωσε ο Miguel Angel Morcuende, τεχνικός διευθυντής της Pevolca.

Υπήρξαν 64 σεισμικές κινήσεις την Τρίτη, η ισχυρότερη 4,1 ρίχτερ, ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το αεροδρόμιο Λα Πάλμα παρέμεινε ανοιχτό, αλλά 11 πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη και άλλες καθυστέρησαν, δήλωσε ο αερομεταφορέας του αεροδρομίου AENA.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν πει στους κατοίκους των πόλεων El Paso και Los Llanos de Aridane να μείνουν σε κλειστούς χώρους, να κλείσουν τα παράθυρά τους και να απενεργοποιήσουν τις μονάδες κλιματισμού για να αποφύγουν την εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων από το φλεγόμενο τσιμέντο καθώς σταδιακά καταπίνεται από τη λάβα.

Η λάβα από την έκρηξη που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 600 εκτάρια, ανέφεραν οι αρχές.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου