Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ιαπωνία: Διέλευση δέκα κινεζικών και ρωσικών πολεμικών πλοίων από τον Πορθμό Τσουγκάρου.

Δέκα πολεμικά πλοία από την Κίνα και τη Ρωσία πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα, διέλευση μέσω του στενού θαλασσίου περάσματος στην Ιαπωνία που χωρίζει το κύριο νησί Χονσού, από το βορειότερο νησί Χοκάιντο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.Πρόκειται για την πρώτη φορά, που η Ιαπωνία, η οποία παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της, επιβεβαιώνει την κοινή διέλευση κινεζικών και ρωσικών στρατιωτικών πλοίων μέσω του Πορθμού Τσουγκάρου, που χωρίζει την Θάλασσα της Ιαπωνίας από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Πορθμός Τσουγκάρου είναι ένα θαλάσσιο στενό διεθνούς ναυσιπλοΐας, που είναι ανοιχτό στα ξένα πλοία, συμπεριλαμβανομένων και των πολεμικών πλοίων.

«Δεν έγινε κάποια παραβίαση των χωρικών υδάτων, ενώ τηρήθηκαν οι κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας», όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Ιαπωνία.

Η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της διμερούς ναυτικής συνεργασίας τους μεταξύ της 14ης και της 17ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και πλοίων υποστήριξης από το ρωσικό στόλο του Ειρηνικού.

Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν καλλιεργήσει στενές αμυντικές και διπλωματικές σχέσεις κατά τα τελευταία χρόνια, σε μία περίοδο επιδείνωσης των σχέσεων τους με τη Δύση.

Ιαπωνία - Ρωσία - Κίνα Ιαπωνία - Ρωσία - Κίνα Ιαπωνία - Ρωσία - Κίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου