Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Όνειρα "σουλτάνου" για Μεγάλη Τουρκία - "Ξέθαψε" και τον Ερμπακάν!

Νέα ομιλία μεγαλοϊδεατισμού από τον Ερντογάν δείχνει τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου-"Έχουμε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των ονείρων του Ερμπακάν", αναφέρει σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με σκοπό να αντιληφθούμε τις ιδέες από τις οποίες εμφορείται ο Τούρκος πρόεδρος και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του, παραθέτουμε στη συνέχεια τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του σε Συμπόσιο προς τιμή του μέντορά του, θανόντος τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερμπακάν:

«Θα ήθελα να εκφράσω με μεγάλη χαρά ότι έχουμε κάνει πραγματικότητα ένα σημαντικό μέρος των ιδανικών του αείμνηστου Ερμπακάν που ονειρευόταν, για τα οποία αφιέρωσε τη ζωή του και υπέφερε, τα τελευταία 19 χρόνια".

Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα σε  βιντεοσκοπημένο μήνυμα  του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Necmettin Erbakan and National Vision που διοργανώθηκε από το Κέντρο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESAM) στο Πανεπιστήμιο Hacı Bayram Veli της Άγκυρας.

Δηλώνοντας ότι ''οι μεγάλοι άνθρωποι της καρδιάς και του μυαλού είναι σαν τα αστέρια στον ουρανό'', ο Ερντογάν είπε: «Όπως τα αστέρια μας δείχνουν την κατεύθυνση μας στο σκοτάδι της νύχτας, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται επίσης φως για το έθνος τους στα δύσκολα. Καθοδηγούν τις χώρες που ζουν, με τους αγώνες τους, όταν χρειάζεται, με τίμημα τη ζωή τους. Είναι αστέρια που φωτίζουν την πορεία μας με τα λαμπερά πρόσωπά τους και είναι οι φορείς της δικαιοσύνης, στην υπηρεσία της χώρας και του έθνους».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο αείμνηστος Ερμπακάν, με τον οποίο είχε περάσει πολλά χρόνια στην πολιτική, ήταν ένα μνημειώδες και πολύπλευρο άτομο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Ο αείμνηστος δάσκαλός μας ήταν ένας μεγάλος διανοούμενος που αφιέρωσε τη σκληρή ζωή των 85 ετών στη μάθηση, τη διδασκαλία, την εξυπηρέτηση και το άνοιγμα των οριζόντων αυτής της χώρας.

Ήταν ένας αληθινός επιστήμονας, που διακρίθηκε για τα επιτεύγματά του. Ο αείμνηστος Ερμπακάν ήταν ένα άτομο με όραμα και αποστολή που εργάστηκε για τη χώρα του μαζί με τον λαό του, αντί να μαλώνει Ο Χότζα μας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην εκβιομηχάνιση της Τουρκίας, ήταν ένας άνθρωπος του καθήκοντος που ερωτεύτηκε την πατρίδα του τόσο ώστε να βάλει τα θεμέλια εργοστασίων υπό το φως των τρακτέρ. Αν και πάντα περπατούσε κόντρα στον άνεμο σε όλη του τη ζωή, ποτέ δεν τα παράτησε.

Είχει υπερασπιστεί σταθερά το ιδανικό της «Μια Μεγάλη Τουρκία ξανά». Υπερασπίστηκε την κίνηση της «βαριάς βιομηχανίας» αντί της «βιομηχανίας συναρμολόγησης», που αιχμαλώτισε τη χώρα και σχεδόν πούλησε τους λιγοστούς πόρους του έθνους στο εξωτερικό.

Ο ρόλος του δασκάλου μας Erbakan στην Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο είναι ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία μας. Αν και 4 από τα 5 κόμματα που ίδρυσε έκλεισαν, πάντα υπερασπιζόταν την πολιτική και τις δυνατότητες της πολιτικής. Ποτέ δεν προτίμησε το δρόμο προς τη βία. 

Το πνεύμα του 1994 θα μας καθοδηγεί στο 2053.

"Παρόλο που ο δάσκαλός μας Erbakan χαρακτηρίστηκε ως ονειροπόλος από μερικούς ανθρώπους σε αυτή τη διαδικασία, δεν εγκατέλειψε ποτέ τις θέσεις  και τους στόχους του", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

"Υπερασπίστηκε την υπόθεσή του, την οποία συμβόλιζε ξανά  μια μεγάλη Τουρκία και ένα νέος κόσμο, μέχρι την τελευταία του πνοή»,  είπε ο Ερντογάν ο οποίος  συνέχισε λέγοντας:

Έχουμε γίνει μια  εξαγωγική χώρα. Στην  αφαίμαξη του ισλαμικού κόσμου, ιδιαίτερα του ζητήματος της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ πάντα προσπαθούσαμε να είμαστε αλοιφή για τις πληγές του. Όποιος κι αν είναι απέναντί ​​μας, ποτέ δεν διστάσαμε να φωνάξουμε την αλήθεια και να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη.

Από τις μεταφορές, την υγεία, από τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια, από τη γεωργία στην ενέργεια, από την εξωτερική πολιτική στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, έχουμε οδηγήσει την Τουρκία στα καλύτερα επίπεδα της ιστορίας της.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι δεν θα σταματήσουν έως ότου υλοποιηθεί πλήρως αυτό που  ο Ερμπακάν  πάντα ονειρευόταν, να κάνει την Τουρκία  μεγάλη και ισχυρή , και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται με το πνεύμα του 1994 για την εκπλήρωση του οράματος  του 2053.

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται αβίαστα ο μεγαλοϊδεατισμός και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν, τα οποία συναντούν απέναντι τους τον Ελληνισμό, με τον οποίο και συγκρούεται συνεχώς ο Τούρκος Πρόεδρος.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου