Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σφοδρές αντιδράσεις από τις δηλώσεις Biden> Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να μείνουν σπίτι ή να απολυθούν.

 

Νέο κύκλο συζητήσεων αλλά και σφοδρών αντιδράσεων προκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη οι νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Joe Biden το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19. Ο Biden δήλωσε σε εκπομπή του CNN, παρουσία κόσμου σε αίθουσα του δημαρχείου της Βαλτιμόρης, ότι οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης που αρνούνται τον εμβολιασμό θα πρέπει να μείνουν σπίτι ή να απολυθούν. «Περίμενα μέχρι τον Ιούλιο για να αποφασίσω για την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, γιατί δοκίμασα ό,τι άλλο ήταν δυνατό. Και αυτό φαίνεται ότι λειτουργεί» συμπλήρωσε.

Στο διάρκειας 90 λεπτών πρόγραμμα του CNN, ο Biden είπε επίσης ότι απορρίπτει τις προτάσεις να πληρωθούν οι δαπάνες με αύξηση του εταιρικού φόρου, ότι σκέφτεται να στείλει την Εθνική Φρουρά για να διευκολύνει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ότι θα υπερασπιζόταν την Ταϊβάν εάν δεχόταν επίθεση. Αλλά υπερασπίστηκε επίσης τη θέση του σχετικά με τις εντολές εμβολιασμών χωρίς συμβιβασμούς. «Δύο πράγματα με απασχολούν», είπε. «Το ένα αφορά εκείνους που προσπαθούν να το κάνουν πολιτικό ζήτημα, δηλαδή ότι θέλω την ελευθερία μου να σε σκοτώσω με την COVID μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επέκρινε αυτό που ονόμασε «παραπληροφόρηση» σχετικά με τον θάνατο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Colin Powell και με το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος. «Λοιπόν, γνώριζε ότι είχε σοβαρές υποκείμενες παθήσεις και θα ήταν δύσκολο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Σαφώς θα είχε φύγει νωρίτερα αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο» πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας, η οποία θεωρεί τη νήσο αποσχισθείσα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα. «Ναι, έχουμε δεσμευτεί ως προς αυτό», είπε συγκεκριμένα ο Biden.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου