Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Νέο εμβόλιο δοκιμάζει η ρωσική εταιρεία Betuvax.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, οι παρενέργειες θα είναι ελάχιστες.
Η ρωσική εταιρεία Betuvax ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το δεύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον ρωσικό ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, στις δοκιμές πρώτης και δεύτερης φάσης, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του «Ινστιτούτου Ανθρώπινων Βλαστοκυττάρων», θα συμμετάσχουν 170 άτομα, ηλικίας 18 – 60 ετών, από την Αγία Πετρούπολη και το Περμ. Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Νωρίτερα οι παρασκευαστές του εμβολίου είχαν ανακοινώσει ότι αναμένουν ελάχιστες παρενέργειες από την χρήση του εν λόγω εμβολίου λόγω της ειδικής σύνθεσής του.

«Περιέχει μόνο τα επιφανειακά αντιγόνα του κορονοϊού, γεγονός που μειώνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και, επομένως, μειώνει την αλλεργιογόνο δράση του παρασκευάσματος. Το εμβόλιο δεν περιέχει ιούς και ιικούς φορείς, γενετικό υλικό με τη μορφή DNA και RNA, υπερβολικό αντιγονικό φορτίο, πρόσθετα συντηρητικά, σταθεροποιητές και ανόργανες πρόσθετες (ανοσοενισχυτικές) ουσίες, γεγονός που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους παρενεργειών» διευκρίνισε η εταιρεία στο TASS.

Η Biocad, μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του δικού της εμβολίου τον περασμένο μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Τέλος, η Ρωσία έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από τρία κρατικά ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου