Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Αυξήθηκαν οι εμβολιασμένοι στα Νοσοκομεία. Ποια εμβόλια έλαβαν οι πλείστοι και πως εξηγείται./Έλαβε την 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο ΠτΔ .

 Καλή η επιδημιολογική εικόνα σύμφωνα με τους ειδικούς – Κοντά τα ποσοστά νοσηλευομένων ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων – Που οφείλονται αυτά τα ποσοστά σύμφωνα με τον Δρ. Κυπρή

Την άποψη ότι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια σε σχέση με τη νόσο covid-19 τη δεδομένη στιγμή, είναι εξαιρετικά καλή εξέφρασε με δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Δρ. Χρίστος Κυπρή.

Όπως σημειώνει ο Υπεύθυνος για τις εισαγωγές ασθενών με covid, «βλέπουμε αυτή την στιγμή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα να νοσηλεύονται και ασθενείς που έχουν λάβει το εμβόλιο, με το ποσοστό ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων να είναι σχετικά πολύ κοντά πλέον».

«Στα νοσηλευτήρια αυτή την στιγμή από τους 58 ασθενείς που είναι ένα μικρό δείγμα αλλά ενδεικτικό, έχουμε ένα ποσοστό 58% ανεμβολίαστων πολιτών και 42% άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο».

Κληθείς να παραθέσει τους λόγους που πλέον βλέπουμε περισσότερους ασθενείς εμβολιασμένους στα Νοσοκομεία σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ο Δρ. Κυπρή αναφέρει ότι «το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που έλαβαν εμβόλια, όπως αυτό της Johnson & Johnson ή της Astrazeneca που δεν είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση στην μετάλλαξη Δέλτα είναι ένας από τους λόγους».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με μελέτες ακόμη και άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να νοσήσουν και να χρήζουν νοσηλείας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο λίγοι ποσοτικά στην κοινότητα σε σχέση με τους εμβολιασμένους, άρα βλέπουμε και εμβολιασμένα άτομα να νοσούν.

Οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή με κορωνοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι πολίτες που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson και της Astrazeneca.

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει κάτι που ανησυχεί την ιατρική κοινότητα την δεδομένη στιγμή, ξεκαθαρίζει ότι το στοίχημα των σχολείων κερδήθηκε και θα πρέπει τώρα να κερδηθεί και το στοίχημα του χειμώνα, όπου εκεί οι πολίτες θα συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους.

Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ο Δρ. Κυπρή, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και με την αύξηση των εμβολιασμών δεν θα αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα, όπως υπήρξαν στο παρελθόν.

cyprustimes.com

Έλαβε την 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο ΠτΔ.

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έλαβε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο εμβολιαστικό κέντρο της Κρατικής Έκθεσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Προσερχόμενος στην Κρατική Έκθεση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε πως είναι πανέτοιμος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει σημασία τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος αλλά ο γενικός πληθυσμός. 


Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν, καθώς είναι και οι πιο ευάλωτοι και όσοι ανήκουν σε ηλικιακή ομάδα που καλείται για τρίτη δόση να μη διστάσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, είπε. «Το οφείλουν στους δικούς τους, στους ιδίους, το οφείλουμε γενικότερα στην κοινωνία, είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης», επεσήμανε.

«Είμαι βέβαιος ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κύπρος έχει ένα υψηλότατο βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης εξ ου και οι επιδημιολογικοί δείκτες, που δικαιολογούν την κατάσταση», συμπλήρωσε.  

Σε παρατήρηση ότι η χορήγηση τρίτης δόσης έχει φτάσει στην ηλικιακή ομάδα των 70 και ερωτηθείς εάν μελετάται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στον γενικότερο πληθυσμό, ο Πρόεδρος δήλωσε πως είναι ένα ενδεχόμενο. «Θα ακούσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων, ο Υπουργός Υγείας αναλόγως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα φθινόπωρο χωρίς προβλήματα», σημείωσε.

Ερωτηθείς τι τον οδήγησε στη σύγκληση σύσκεψης στο Προεδρικό τη Δευτέρα με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε «στα φαινόμενα που παρατηρούνται. Θέλω να ξέρω τον προγραμματισμό του ΟΚΥπΥ, θέλω να γνωρίζω τους σχεδιασμούς, θέλω να γνωρίζω τις συμπεριφορές και δεν θα μείνω μόνο στον ΟΚΥπΥ, αλλά θα επεκτείνω τις συναντήσεις και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασθενών έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα». Σημείωσε ότι ενημερώνεται ανελλιπώς από τον Υπουργό Υγείας, αλλά εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν τομές θα γίνουν.

Ερωτηθείς αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο ΟΚΥπΥ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, προσθέτοντας πως «με την ενημέρωση ανάλογες θα είναι και οι αποφάσεις».

Την τρίτη δόση του εμβολίου χορήγησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη. Ο Πρόεδρος έλαβε την πρώτη δόση τον Δεκέμβριο του 2020 και τη δεύτερη τον Ιανουάριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμβολίασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη. 

philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου