Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Και οι εμβολιασμένοι ναυτικοί υποχρεωτικά PCR ή rapid test !!!

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.48481/30.7.2021 (Β’ 3488) Kοινή υπουργική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε ναυτικούς – μέλη πληρώματος πλοίων.Tο ενδιαφερον σε αυτή την απόφαση  ειναι οτι πλεον ζητάνε ραπιντ η pcr  και απο εμβολιασμενους!!!

Στην παράγραφο 7 που αφορά τους εμβολιασμένους αναφέρει οτι : 7. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 οι ναυτικοί και το λοιπό προσωπικό του άρθρου 1 που: (α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή (β) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης και εμβολιασμού ή (γ) έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 εντός του τελευταίου εξαμήνου και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.

Δηλαδή ολοι οι εμβολιασμένοι εκτος αυτων που εμβολιάστηκαν πριν 14 μερες ..Αν εισαι στην 15η μερα  και μετα χρειάζεσαι RAPID TEST!!!

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι: Γιατι αφου εμβολιάστηκαν θα κάνουν Τεστ οπως οι ανεμβολίαστοι??? Δεν εχουν την ελευθερία που τους εταξαν και επιπλέον διακινδυνεύουν τη ζωή τους με τα επικίνδυνα σκευάσματα οπως τα χαρακτηρίζουν Νομπελίστες Γιατροί και οχι αυτοι που τους χρηματοδοτούν οι Φαρμακομαφίες…Τους κορόιδεψαν για να εμβολιαστούν!!! Τους ειπαν ψέματα και τσίμπησαν!!

Και το λενε παρακάτω: Οι Ναυτικοί, μέλη πληρώματος και λοιπό προσωπικό επιβατηγών/κρουαζιερόπλοιων, που εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές επιβατών από και προς Ελληνικό λιμένα της παραγράφου 7 υποβάλλονται σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) κάθε επιστασίας  εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ Παρασκευής έκαστης εβδομάδας με ευθύνη και δαπάνη του πλοιοκτήτη/εφοπλιστή/διαχει-ριστή  σε διαγνωστικό έλεγχο σε ιδιωτική Δομή της Ελλάδος ή της αλλοδαπής με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Το πεδίο εφαρμογής των ανωτέρω ισχυει για

α) Μέλη πληρώματος επιβατηγών ή επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων,

β) Μέλη πληρώματος και λοιπό προσωπικό επιβατηγών/κρουαζιερόπλοιων που εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές επιβατών από και προς ελληνικό λιμένα,

γ) Μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων και δεξαμενοπλοίων που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές,

δ) μέλη πληρώματος θαλάσσιων ταξί και λαντζών που δραστηριοποιούνται και εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας,

ε) Μέλη πληρώματος ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών πλοίων που δραστηριοποιούνται εντός της Ελληνικής Επικράτειας και

στ) Επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων και φορτηγών/ οχηματαγωγών που εκτελούν τακτικούς διεθνείς πλόες από και προς Ελληνικό λιμένα.

Επιπλέον Ναυτικοί οι οποίοι ναυτολογούνται για πρώτη φορά στο πλοίο είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται το αργότερο είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν προσέλθουν για πρώτη φορά στο πλοίο, σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 (rapid test ή PCR test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς, με επιβάρυνση του ναυτικού.

amazonios.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου