Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την “απεργία-αποχή” (ΗΧΗΤΙΚΟ)./Μίνι κατάληψη με φωτιά στον Ευκλείδη (ΦΩΤΟ).

 


Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι οι ομοσπονδίες τάχθηκαν ενάντια σε κάθε έννοια αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου. Μετά την ψήφιση, προσθέτει, καλούν τους συναδέλφους τους να παραβούν το νόμο «και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

«Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν ‘’απεργία-αποχή’’ από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου)», τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνει επίσης ότι η κινητοποίηση εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αδιανόητη η ενέργεια της ΟΛΜΕ

Τη χτεσινή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η οποία, μεταξύ άλλων, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν σε τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου στηλίτευσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1. «Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης και έκανε λόγο για αδιανόητη ενέργεια της ΟΛΜΕ. Επίσης, ανακοίνωσε πως σήμερα θα σταλεί νέα εγκύκλιος προς όλα τα σχολεία.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στη Μαρία Σαμολαδά:

 grtimes.gr

Μίνι κατάληψη με φωτιά στον Ευκλείδη (ΦΩΤΟ).

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» όπου στεγάζονται το 7ο και 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.Πραγματοποιήθηκε ολιγόωρη κατάληψη κατά τη διάρκεια της οποίας άγνωστοι φέρονται ότι έβαλαν φωτιά προκαλώντας υλικές ζημιές σε όροφο του σχολείου.

Το πρωί οι μαθητές, οι οποίοι προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το σχολικό συγκρότημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και απομακρύνθηκαν τα αποκαΐδια ενώ η κλήθηκε και η αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Μετά τις 9.30, κάποιοι μαθητές πέρασαν μέσα στα κτήρια για να παρακολουθήσουν εργαστηριακά μαθήματα και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον προαύλιο χώρο.

Καθηγήτρια του σχολείου ανέφερε στο GRTimes ότι οι καταληψίες διέφυγαν πριν δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους της κατάληψης ενώ ζήτησε να μην συνδεθεί το συγκεκριμένο περιστατικό με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μπαχαράκης: Έγινε απόπειρα κατάληψης – Έχουν καταγραφεί οι ζημιές.

Για απόπειρα κατάληψης στον “Ευκλείδη” έκανε λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Θωμάς Μπαχαράκης μιλώντας στο GRTimes.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαχαράκης ανέφερε ότι έγινε απόπειρα κατάληψης από μικρή ομάδα μαθητών, αλλά απετράπη και το σχολείο έκτοτε λειτουργεί κανονικά.

Όσον αφορά τις ζημιές που σημειώθηκαν στο κτήριο, ο κ. Μπαχαράκης δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά η σχολική επιτροπή του δήμου από τις διευθύνσεις των σχολείων και τη διεύθυνση εκπαίδευσης, ώστε να καταγραφούν και να επιδιορθωθούν οι ζημιές . Ο ίδιος, όπως είπε, έχει ενημερωθεί εγγράφως, για το τι αντίκρισαν οι υπεύθυνοι του σχολείου το πρωί μόλις κατέφθασαν στο κτήριο, ενώ με την άμεση επέμβασή τους επήλθε η ηρεμία.

Σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και την έξαρση της βίας μέσα στα σχολικά συγκροτήματα ο κ. Μπαχαράκης σχολίασε πως όλα τα περιστατικά καταγράφονται και παρακολουθούνται ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για όλους.

grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου