Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Διπλωματικό "μυστήριο" γύρω από ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

 Μία φράση του Ταγίπ Ερντογάν για επικείμενη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιούργησε ερωτηματικά για το αν όντως επίκειται ραντεβού των δύο ηγετών, στην Νέα Υόρκη. Διαψεύδει η Αθήνα ότι υπάρχει σχετικό αίτημα.

«Φωτιές» στο διπλωματικό πεδίο, «άναψε» μία φράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε η Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε πως «θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη για συνάντηση στις ΗΠΑ».
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα σχετικό αίτημα προς την τουρκική πλευρά, ούτε όμως από την Άγκυρα προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Εξάλλου, δεν προκύπτει μία τέτοια συνάντηση ούτε από το πρόγραμμα των δύο ηγετών καθώς δεν συμπίπτουν κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη.
Την ώρα που ο Ερντογάν θα αποχωρεί στις 22/09, την ίδια στιγμή θα προσγειώνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, για την 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στη συνάντηση EUMED 9 λέγοντας πως εκεί «έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις» και «θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της EUMED, κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση του μεταναστευτικού.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου