Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021

Κύπρος: «Δίνουν τηλεφωνικά συνταγές για COVID19 σε άτομα που δεν είδαν ποτέ»/Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες πυρκαγιά στο Γέρι-Τραυματίστηκε πυροσβέστης.

 Συνταγές μέσω τηλεφώνου σε ασθενείς με COVID19 δίνουν γιατροί στην Κύπρο σύμφωνα με τον δρ.Χρίστο Πέτρου. Ο καθηγητής Φαρμακευτικής μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής κατήγγειλε ότι συγκεκριμένη «συνταγή» που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, τροποποιείται και χρησιμοποιείται από γιατρούς οι οποίοι μάλιστα την παρέχουν σε ασθενείς που δεν είδαν ποτέ.


 

Ο δρ.Πέτρου είπε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κάκιστη ιατρική συμβουλή και οι ασθενείς πρέπει να αποταθούν στον Ιατρικό Σύλλογο αλλά και στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για συγκεκριμένο συνδυασμό φαρμάκων ο οποίος κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως φόρμουλα κατά του κορωνοϊού, είπε ότι βρίσκεται στα χέρια πολιτών εδώ και καιρό και οι εμπνευστές του απλώς αλλάζουν κάποια φάρμακα.

Ο δρ.Πέτρου είπε ότι εξακολουθεί ο εμβολιασμός να είναι το μεγαλύτερο όπλο και εξήγησε ότι αυτό που παρατηρείται αυτό το διάστημα είναι η ανάπτυξη περισσότερων συμπτωμάτων σε εμβολιασμένους οι οποίοι μολύνονται με την παραλλαγή δέλτα.

Εξήγησε επίσης ότι τα τεστ δεν περιορίζουν τη μετάδοση της μετάλλαξης αφού αυτή μεταδίδεται δύο με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα.

Για όσους διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις και προβάλλουν το επιχείρημα ότι δεν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο είπε ότι κανένα φάρμακο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει χορηγηθεί τόσο μαζικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

sigmalive.com

Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες πυρκαγιά στο Γέρι-Τραυματίστηκε πυροσβέστης.

Μαίνεται για πάνω από δώδεκα ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά, στο Γέρι και η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή. 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τεράστια μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, ωστόσο λόγω τους είδους των υλικών που καίγονται, κάτι τέτοιο δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό.

Στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετέχουν δεκαεπτά πυροσβεστικά οχήματα, δέκα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ένα από το Τμήμα Δασών. Συνολικά εργάζονται 53 μέλη της Πυροσβεστικής από τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και την ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα άλλα τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα από Επαρχιακή Διοίκηση και Τμήμα Δασών, συμβάλουν στην όλη επιχείρηση. 

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται εκπρόσωποι από Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και Πολιτικής Άμυνας για εκτίμηση της κατάστασης.

Από την επιχείρηση κατάσβεσης μέλος της Πυροσβεστικής τραυματίστηκε ελαφρά στο κάτω άκρο (στραμπούλιγμα) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική υποστήριξη και απολύθηκε. 
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κεττής μεταξύ των υλικών που καίγονται είναι πέραν των ανακυκλώσιμων υλικών, οχήματα, με την Πυροσβεστική να προβαίνει σε ρίψεις αφρού για κατάσβεση της φωτιάς.

Η έκκληση της Πολιτικής Άμυνας

Στο μεταξύ, να μείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες στο Γέρι, κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης, τους πολίτες η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου.

«Λόγω πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Γερίου καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στα σπίτια τους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα. Καλούνται επίσης να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου