Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

 Διακόπτονται, με κατεπείγουσα οδηγία του υπουργείου Υγείας, όλες οι άδειες των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ αλλά και σε όλες τις δομές τέλος οι κανονικές άδειες. Κορωνοϊός: Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από την 1η Σεπτεμβρίου

Η εκρητική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας, σε συνδυασμό με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που θα οδηγήσει πολλούς σε αναστολή εργασίας, έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση. Έτσι, διακόπτονται από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι άδειες των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνηανακαλούνται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Από τις διακοπές τους θα επιστρέψουν και οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο κ. Κοντοζαμάνηςη απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας.

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί, τίθεται σε αναστολή εργασίας, χωρίς να λαμβάνει τον μισθό του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε νοσοκομεία και δομές υγείας, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 3.000, με την ΠΟΕΔΗΝ ωστόσο να ανεβάζει αρκετά παραπάνω αυτό το νούμερο. 

Το υπουργείο Υγείας κάνει αγώνα δρόμου για να προετοιμάσει το σύστημα υγείας τόσο για το δύσκολο διάστημα που έρχεται κυρίως λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, που αυξάνει τις εισαγωγές σε απλές κλίνες Covid και ΜΕΘ Covid, αλλά και να αντιμετωπίσει τα κενά που θα προκύψουν εξαιτίας του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει μετακίνηση προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών ακόμη και από άλλα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσηλευτικά ιδρύματα που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Παράλληλα, εάν χρειαστεί θα γίνει και συγχώνευση κλινικών στην περίπτωση που δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.  

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου