Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

«Σας ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ». Διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ (video-pics)./Μπέρδεμα με τα SMS ακύρωσης εμβολιασμών στη Λεμεσό (pics-video).

 Ξεκίνησε η διαμαρτυρία των νοσηλευτών έξω από το Υπουργείο Υγείας – Με πανό και συνθήματα κατά του Υπουργού – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο.


Με πανό και φορώντας τις υπηρεσιακές τους στολές, δεκάδες νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ έφτασαν οργανωμένοι έξω από το Υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν μετά την ανακήρυξη της 12ωρης απεργίας τους.Οι νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, καταγγέλλουν τον Υπουργό Υγείας για παραβίαση του Συντάγματος με την απόφαση του να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον πέντε νοσηλευτριών που απείχαν, έπειτα από οδηγίες της ΠΑΣΥΝΟ, από την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων, που είχαν σχέση με τη νοσηλεία ασθενή με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας.Με το κύριο σύνθημα «ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ», οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τις ενέργειες του Υπουργού και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν.


«Η απόφαση του Υπουργού να προχωρήσει σε έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα εργαζομένων που λειτουργούσαν κάτω από οδηγίες συντεχνιών είναι παράνομη», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης μιλώντας στη Cyprus Times.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού καθώς τα εξωτερικά ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά.

Όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες, θα γίνονται δεκτά επείγοντα περιστατικά πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Ογκολογικά και Αιματολογικά Τμήματα των νοσοκομείων που θα λειτουργούν κανονικά όπως και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επηρεάζονται 4 εμβολιαστικά κέντρα και περίπου 5.000 εμβολιασμοί

Η απεργία αγγίζει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς επηρεάζονται περίπου 5.000 ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα.

Συγκεκριμένα, τα Εμβολιαστικά Κέντρα που επηρεάζονται είναι:

  • Λάρνακα: Εμβολιαστικό Κέντρο Λιμάνι Β
  • Λεμεσός: Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Β και Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Ε
  • Αμμόχωστος: Εμβολιαστικό Κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γ

Ωστόσο έπειτα από πυρετώδεις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας ήδη έχουν επαναπρογραμματιστεί τα ραντεβού και έχουν ενημερωθεί οι πολίτες με sms.

Ένας περιορισμένος αριθμός εμβολιασμών θα γίνει κανονικά με τη συμβολή νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ που είναι οι μόνοι που δεν συμμετέχουν στην απεργία.

cyprustimes.com

Μπέρδεμα με τα SMS ακύρωσης εμβολιασμών στη Λεμεσό (pics-video).

Μπέρδεμα με τα ραντεβού εμβολιασμού που μετατέθηκαν λόγω της απεργίας νοσηλευτών στη Λεμεσό – Τους μπέρδεψε το μήνυμα υπενθύμισης – Ήταν γραμμένο μόνο στην ελληνική γλώσσα – Ταλαιπωρία για μερίδα πολιτών που έσπευσε για εμβολιασμό στο Σπύρος Κυπριανού

Σύγχυση και ταλαιπωρία για μικρή μερίδα πολιτών στο εμβολιαστικό κέντρο Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό, όταν πολίτες έσπευσαν στο χώρο για να εμβολιαστούν παρά την αρχική ενημέρωση που είχαν λάβει, ότι το ραντεβού τους θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία λόγω της απεργίας των νοσηλευτών.Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, η απεργία αγγίζει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς επηρεάζονται περίπου 5.000 ραντεβού που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.

Λόγω τούτου, για τα πιο πάνω ραντεβού που επηρεάζονται, το Υπουργείο φρόντισε με την αποστολή SMS να ενημερώσει τα άτομα που είχαν προγραμματισμένα τα ραντεβού τους για σήμερα, ότι ο εμβολιασμός τους θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία καλώντας τους να αγνοήσουν οποιοδήποτε νέο SMS ακολουθήσει.

Ενδεικτικό μήνυμα που αποστάλθηκε στους πολίτες:

Ωστόσο, το πρωί, μικρή μερίδα ατόμων που απ’ ότι φαίνεται δεν το έπραξε με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Σπύρος Κυπριανού για εμβολιασμό.

«Το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε ότι αναβάλλεται το εμβόλιο τους έγραφε στο τέλος, οποιοδήποτε άλλο μήνυμα να αγνοηθεί. Κάποιο μικρό ποσοστό παρουσιάστηκε στο Σπύρος Κυπριανού κυρίως. Θέλουμε να κάνουμε έκκληση προς τον κόσμο να αγνοήσει οποιοδήποτε άλλο μήνυμα και θα έρθουν κανονικά στο νέο ραντεβού που καθορίστηκε» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Μπέρδεμα προέκυψε και με αλλοδαπούς, αφού το μήνυμα δεν εστάλη στην αγγλική γλώσσα. «Έχει σταλεί ναι μόνο στα ελληνικά. Αναγκάστηκαν να έρθουν εδώ» είπε ο κύριος Ταμπούρης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις πολίτη:

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου