Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Tούρκοι ¨αρμόδιοι¨ : ¨Τα συστήματα LRAD της Ελλάδας στον Έβρο θα βλάψουν το περιβάλλον¨….

 Η πρακτική του  “ηχητικού κανονιού” της Ελλάδας βλάπτει το περιβάλλον. Την ώρα που σαν χιονοστιβάδα μεγαλώνουν οι αντιδράσεις εντός και εκτός της Ελλάδας για τα δύο συστήματα ηχητικών κυμάτων μακράς εμβέλειας που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Έβρου ενάντια στα περάσματα των μεταναστών, οι αρμόδιοι τονίζουν την καταστροφή που θα επιφέρουν οι ηχητικές βόμβες στην οικολογική ισορροπία.


Η Ελλάδα τις περασμένες μέρες τοποθέτησε σε συνοριακή περιοχή του Έβρου δύο φορητά συστήματα LRAD, που μπορούν να εκπέμψουν ισχυρά ηχητικά κύματα. Τόσο από την Ελλάδα όσο και έξω από αυτήν, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εγκατάσταση του ηχητικού κανονιού που τοποθετήθηκε στα σύνορα με την Τουρκία για να εμποδίσει τα περάσματα των μεταναστών.

Οι αρμόδιοι  προσοχή ότι οι μεσαιωνικές παρεμβάσεις της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες επηρεάζομαι αρνητικά τόσο τα βοοειδή όσο και τα μικρά μηρυκαστικά καθώς και την άγρια φύση στις περιοχές κοντά στα σύνορα τουρκίας-ελλάδας.
Η χρήση του ηχητικού κανονιού, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αποτελεί κίνδυνο για την ευαίσθητη δομή της φυσικής ζωής της περιβαλλοντικής ισορροπίας και των Γεωργικών δραστηριοτήτων κατά μήκος του Έβρου και ιδιαίτερα του οικότοπου των πτηνών.
…..
Τα συστήματα LRAD που χρησιμοποιούνται στον κόσμο περισσότερο για στρατιωτικούς σκοπούς όταν χρησιμοποιούνται πάνω σε ανθρώπους μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της αίσθησης κατεύθυνσης απώλεια ακοής και αφόρητη ταλαιπωρία. Είναι γνωστό ότι η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistanin-ses-topu-uygulamasi-cevreye-zarar-veriyor-6484453/?utm_source=avrupadanhaberler&utm_medium=free&utm_campaign=avrupahaber

13/6/2021

Σχ. : Αυτοί οι οποίοι στο βόρειο Ιράκ καίνε δάση για να μπορούν τα ΜΕΑ τους να εντοπίζουν τους αντάρτες και αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει τη θάλασσα του Μαρμαρά σαν τα μούτρα τους, νοιάζονται λέει τώρα για την πανίδα και τη χλωρίδα του Έβρου…
Καλά…

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου