Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Ο ισχυρισμός του Mακρόν κατά του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα του Ιράν εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα του Πρακτορείου Ειδήσεων Fars, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν την Πέμπτη επανέλαβε τη ρητορική του εναντίον του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν.

"Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει απειλή", ισχυρίστηκε ο Macron, σύμφωνα με τον λογαριασμό του βρετανικού Twitter στην εφημερίδα της Μέσης Ανατολής. "Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν αποτελεί επίσης απειλή για την περιοχή."

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης σε τηλεδιάσκεψη χθες ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη διαπραγματευόμενη λύση στα πυρηνικά θέματα του Ιράν.

"Το Ιράν πρέπει να αποδείξει την ευθύνη του στην περιοχή", πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι από το 2018, η Γαλλία πρότεινε τη συμπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που ονόμασε τις δραστηριότητες βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση.

"Ήρθε η ώρα για μια βαθιά αλλαγή στη στρατιωτική μας παρουσία στην παράκτια περιοχή", δήλωσε ο Macron σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι από αυτή την άποψη, η γαλλική αποστολή στο Μάλι έχει ολοκληρωθεί και οι γαλλικές δυνάμεις θα λειτουργούν στο εξής στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διεθνούς αποστολής στη χώρα αυτή.

"Πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και πού βρίσκονται", δήλωσε ο Macron, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στα σχέδια αύξησης του μεριδίου του στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται ηγεσία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία που λαμβάνει επίσης υπόψη τη γεωγραφία της Ευρώπης.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε σε απάντηση σε μια νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας: «Ανησυχούμε για την έκθεση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας σχετικά με την εφαρμογή συμβάσεων διασφαλίσεων στο Ιράν. "

"Αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον διάλογο μεταξύ του Ιράν και του ΔΟΑΕ σχετικά με την παροχή ουσιαστικών απαντήσεων στα ερωτήματα του ΔΟΑΕ σχετικά με την παρουσία αδήλωτου πυρηνικού υλικού σε αρκετές τοποθεσίες", πρόσθεσε.

farsnews.ir

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FARS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου