Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Καίγεται ξανά η Ελλάδα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πάρο - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες (βίντεο).

 Ενισχύονται οι δυνάμεις τη Πυροσβεστικής.


Απροετοίμαστος ξανά ο κυβερνητικός μηχανισμός, καθώς από το πρωί της Κυριακής έχει ξεσπάσει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου στην Πάρο και παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα και μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες του parianostypos, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή (17:30) κατευθύνεται προς Λεύκες. Όπως τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ οι φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα και πλέον βρίσκονται μία ανάσα από σπίτια. 

Στην περιοχή επιχειρούν  16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Επιπλέον, μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του Λιμενικό Σώματος 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με ελικόπτερο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος, από Αθήνα με ελικόπτερο1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Πρόκειται για ένα ακόμη «καμπανάκι» για την ετοιμότητα του κυβερνητικού μηχανισμού μετά την μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη. 

 

 

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

 

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου