Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Οι ιθαγενείς ΕΔΩ, κ ο ι μ ο ύ ν τ α ι.... Περισσότερα δημοσιεύματα, γιά χάραξη ΝΕΩΝ ( ; ; ; ) συνόρων στον… Έβρο!!! ( Εις βάρος μας εννοείται ! )

 

Στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Τηλεοπτικού Σταθμού “TRT”, γίνεται αναφορά σε συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος - Τουρκίας στην Αδριανούπολη, γιά ...επαναχάραξη των συνόρων!!!!

ΔΕΝ επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τον τουρκικό Τύπο και αναπαρήχθησαν από ιστοσελίδες στη χώρα μας περί συνάντησης ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπίας για την «επαναχάραξη» των συνόρων των δύο χωρών στην περιοχή του Έβρου....


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν, σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αδριανούπολη συναντήθηκαν Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι, προκειμένου να λυθούν ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού 'TRT' αποδίδεται ότι «οι αντιπροσωπίες της Ελλάδας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στην Αδριανούπολη για την επαναχάραξη των συνόρων».

Ενώ, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνεται ακόμα ότι «εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συζήτησαν για την επαναχάραξη των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, και αντάλλαξαν απόψεις, προσδοκίες και τους στόχους αμφότερων των χωρών».

Μάλιστα, στις συνομιλίες, που, όπως σημείωναν τουρκικά ΜΜΕ, έγιναν 25 με 27 Μαΐου, «εκφράστηκε το όφελος της αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων σε σχετικά ζητήματα από αμφότερες τις αντιπροσωπίες, ενώ δόθηκε έμφαση στη βούληση περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας».

Παρ΄ότι από ελληνικής πλευράς οι πληροφορίες διαψεύδονται, πρέπει να σημειωθεί ότι προβλήματα αυτού του είδους υπήρξαν και στο παρελθόν, ενώ κατά την περίοδο της χάραξης του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα υπήρξαν καταγγελίες και για είσοδο Τούρκων στρατιωτικών και μηχανικών στην ελληνική πλευρά των συνόρων. 

Καταγγελίες που και τότε διαψεύστηκαν, ενώ έγινε σαφής προσπάθεια να υποβαθμιστεί σε «τεχνικό θέμα» η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να αποσπάσει έστω μικρά - αλλά συμβολικά σίγουρα - κέρδη στη συνοριογραμμή του Έβρου.

elthraki.gr

odysseiatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου