Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Τουρκικές ασκήσεις απόβασης σε Αιγαίο Πέλαγος και Μεσόγειο./Οι σχέσεις Τουρκίας – Αλβανίας σήμερα.

 

Το τουρκικό ναυτικό διεξήγαγε τη μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία των ασκήσεων που φέρουν την ονομασία Ντενίζ Κουρντού -2021 από τις 25 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, γράφουν τα ουκρανικά «Αμυντικά Νέα».

Σε αυτό το πλαίσιο ασκήσεων το τουρκικό ναυτικό δοκίμασε μη επανδρωμένα συστήματα πλοήγησης καθώς και «κλασικά» πολεμικά πλοία.

Στην άσκηση του τουρκικού ναυτικού έλαβαν  μέρος 132 πλοία επιφανείας, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη με συνολικά 25,5 χιλιάδες στρατιώτες.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για να εδραιώσει την ηγεμονία της στην Ανατολική Μεσόγειο».


Οι ασκήσεις Denizkurdu-2021 πραγματοποιήθηκαν σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι η προετοιμασία σχηματισμών πλοίων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη θάλασσα και την εκπαίδευση των ακτοφυλακών, στο πλαίσιο των οποίων δρομολογήθηκαν μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο έλεγχος της δρομολόγησης των  ULAQ πραγματοποιήθηκε από έναν κινητό παράκτιο σταθμό ελέγχου, ο οποίος συγκεκριμένα φωτίζει τον στόχο με μια δέσμη λέιζερ πριν από την πυροδότηση.

Τώρα η ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (επεκτατισμός στην ελληνική επικράτεια) μπορεί να βασίζεται στις δυνατότητες των Τούρκων πεζοναυτών.


Το επόμενο στάδιο ήταν ένα «σενάριο κρίσης» που διήρκεσε τέσσερις ημέρες και περιελάμβανε πραγματικά πυρά και επιχειρήσεις αποβάσεων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το τελικό στάδιο - τα πλοία του τουρκικού ναυτικού πραγματοποίησαν «επισκέψεις ευγένειας» σε λιμάνια στην ακτή του Αιγαίου και στη Μεσόγειο της Τουρκίας.

--

echedoros-a.gr

Οι σχέσεις Τουρκίας – Αλβανίας σήμερα.


Τίρανα.

Το τουρκικό κράτος και ο πρόεδρος Ερντογάν είναι γνωστοί για την ορθότητα τους, για τη διατήρηση και τον σεβασμό των σχέσεων και των συμφωνιών, για τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά τους, γράφει το αλβανικό πρακτορείο «Αιώνας».

Η Τουρκία είναι η πιο ανθρωπιστική χώρα στον κόσμο, εδώ και χρόνια και φέρει το βάρος της προσφυγικής κρίσης προστατεύοντας εκατομμύρια Σύριους και αντιμετωπίζοντας την τρομοκρατία.

Στην Τουρκία, οι Αλβανοί έως και ένα εκατομμύριο, που διώχθηκαν και ξεριζώθηκαν από εθνοτικά εδάφη για πάνω από 150 χρόνια, βρήκαν καταφύγιο, υποστήριξη, ελευθερία και εντάχθηκαν στην οικονομική, πολιτική και ανώτερη ζωή του τουρκικού κράτους.

Ο Σερβο-Ρώσος γενοκτόνος αποικιστής, απέλασε από περίπου 700 χωριά της Τοπλίκα και από το Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα.

Όπως πριν κατά τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου οι Αλβανοί ζούσαν ελεύθερα και απολάμβαναν προνόμια, θέσεις και καθήκοντα από το υψηλότερο κράτος σε όλη την αυτοκρατορία, έτσι και τώρα ζουν στην Τουρκία.

Και βάσει αυτών των γεγονότων, οι σχέσεις Αλβανίας-Τουρκίας έχουν έναν ειδικό συμβολισμό ως αδελφική σχέση μεταξύ φιλικών λαών, και προφανώς επίσης ότι οι περισσότεροι Αλβανοί είναι Μουσουλμάνοι.

Στους ισλαμο-φοβικούς  και οι μισθοφόροι τουρκο-φοβικούς  της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου δεν τους αρέσουν αυτές οι καλές αλβανο-τουρκικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Τουρκία, αυτή η ισχυρή υπερδύναμη, δεν χρειάζεται βοήθεια ούτε από την Αλβανία ούτε από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά μόνο οι Αλβανοί θέλουν βοήθεια και υποστήριξη από την Τουρκία στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Η θρησκευτική σχέση και η επιλογή της θρησκείας είναι η πρώτη παγκόσμια ελευθερία και ανθρώπινο δικαίωμα από το οποίο πηγάζουν και άλλες ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα.

 Πώς και τι πιστεύουν οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί, δεν χρειάζεται να ρωτήσουν ούτε Ευρωπαίους, ούτε τους Αλβανούς Ισλαμο-φοβικούς  ή οποιονδήποτε άλλο, και δεν χρειάζεται να πάρουμε τη συγκατάθεσή τους ή την αντιπάθειά τους, όπως οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ασιατικοί λαοί που έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την πίστη τους.


Η Τουρκία είναι ένα σύγχρονο κράτος εδώ και 100 χρόνια και δεν είναι κράτος όπως η οθωμανική αυτοκρατορία. 

Επομένως, μόνο κακόβουλοι, αδαείς και ισλαμοφοβικοί βλέπουν και παρερμηνεύουν την αλβανο-τουρκική φιλία σκάβουν και βρίσκουν «δικαιολογίες», κατασκευάζοντας μεσαιωνικές ψευδείς ιστορίες και ψέματα και υποκριτικές ίντριγες για νεο-οθωμανική απειλή.  

Η λαμπρή ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν μια ιστορία μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας, όπου ήταν φυσιολογικό ότι υπήρχαν συγκρούσεις, πόλεμοι και εξεγέρσεις, και μόνο τον τελευταίο αιώνα της ύπαρξής της πραγματοποιήθηκαν πόλεμοι για ανεξαρτησία και έθνη-κράτη που οδήγησαν στη διάλυση της Αυτοκρατορίας, όπου οι ίδιοι οι Τούρκοι έφυγαν από τον Οθωμανισμό και σχημάτισαν το εθνικό και σύγχρονο κράτος τους που είναι σήμερα, την Τουρκία.

Το τουρκικό κράτος σήμερα, ειδικά στα χρόνια που ανέλαβε την εξουσία ως πρωθυπουργός και σήμερα Πρόεδρος της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν, η Τουρκία έχει ήδη ζήσει λαμπρά και δυναμικά τον μετασχηματισμό και τη μετατροπή της σε υπερδύναμη σε παγκόσμια κλίμακα, ως ισχυρή, ενοποιημένη κρατική υπόσταση, σύγχρονη και ανεπτυγμένη σε όλους τους τομείς όπως οικονομικά, πολιτικά, δημοκρατικά, επιστημονικά, στρατηγικά, στρατιωτικά κ.λπ. Αυτό είναι προς όφελος και των Αλβανών, καθώς η Τουρκία είναι και παραμένει ένας μεγάλος και πιστός σύμμαχος των Αλβανών.

Έτσι, και όπως πάντα, η Τουρκία και το τουρκικό κράτος απέναντι στις αλβανο-τουρκικές σχέσεις έχουν διατηρήσει τη σωστή στάση χωρίς συγκρούσεις και χωρίς προκαταλήψεις, καθώς η Τουρκία, το τουρκικό κράτος και οι αρχές πάντα σεβόταν το αλβανικό κράτος και τους Αλβανούς ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα ή ποιος ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Αλβανίας, είτε ο Μπερίσα, ο Νάνο, ο Μέτα, ο Μοϊσίου, ο Μάγκο, ο Νισάνι και τώρα ο Έντι Ράμα, καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου