Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Su-30: Εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα και αναχαιτίσεις γαλλικών Mirage-2000 [vid].

Μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί σχετικά η κατάσταση και οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία και την Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σημειώθηκαν περιστατικά αναχαιτίσεων ανάμεσα σε ρωσικά μαχητικά Su-30 και γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες «χτύπησε» συναγερμός στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, που είχε ως αποτέλεσμα scramble μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να εντοπίσουν αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τρία αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα δύο μαχητικά Mirage-2000 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου C-135 εντοπίστηκαν να κατευθύνθηκαν προς τον ρωσικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αναχαιτίσεις από τα Su-30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η την ίδια μέρα ο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε ότι η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα σχόλια αυτά απηχούν τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.

Δείτε σχετικό βίντεο:Με πληροφορίες από: RT / Φωτογραφία αρχείου.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου