Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

O Ιμάμης του Ερντογάν ξαναχτυπά στην Τουρκία! Κήρυγμα μέσα στην Αγία Σοφία με σπαθί (ΒΙΝΤΕΟ).

 

 


 Ξαναχτύπησε ο υπουργός θρησκευμάτων της Τουρκίας με κήρυγμα εντός της Αγιάς Σοφιάς με σπαθί.

Το πρωί της Παρασκευής, ο γνωστός προκλητικός υπουργός Θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) Αλί Ερμπάς, κατά την προσευχή για το το Μπαϊράμι στην Αγία Σοφία εμφανίστηκε ξανά με σπαθί. Αυτή τη φορά με αφορμή τα όσα γίνονται στο Ισραήλ, το οποίο και κατήγγειλε.

Έκανε κήρυγμα κατά του Ισραήλ λέγοντας πως «λεηλατεί την Ιερουσαλήμ που είναι πολύ σύμβολο θρησκειών γλωσσών και πολιτισμών», ενώ έκανε λόγο για θλίψη «μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Υπενθυμίζεται, ότι στις 24 Ιουλίου 2020, την ημέρα που έγινε η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την μετατροπή της σε τζαμί, ο Αλί Ερμπάς, είχε ανεβεί στον άμβωνα του συμβόλου της Ορθοδοξίας υποβασταζόμενος από ένα οθωμανικό ξίφος.

Η κίνησή του δεν ήταν τυχαία. Το οθωμανικό ξίφος θεωρείται σύμβολο της κατάκτησης. Στην παράδοση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δύο πράσινα πανό κρέμονται στον άμβωνα του τζαμιού ως σύμβολο της κατάκτησης, ενώ ένα ξίφος τοποθετείται στην είσοδο του άμβωνα.

Όπως καταλαβαίνεται η κίνηση κρύβει βαθύτατους συμβολισμούς και την εκπλήρωση των νεοοθωμανικών επιδιώξεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η λαχτάρα του εθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει», είχε πει σχεδόν έναν χρόνο πριν ο Αλί Ερμπάς στο κήρυγμά του, προσθέτοντας ότι «oι πόρτες του τζαμιου της Αγιάς Σοφιάς όπως και στα άλλα τζαμιά της χώρας θα είναι ανοιχτές για όλους τους υπηρέτες του Αλλάχ». Μάλιστα προειδοποίησε ότι «όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι».

Η κίνηση έγινε μπροστά σε όλη την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Μεταξύ αυτών και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που νωρίτερα είχε διαβάσει αποσπάσματα από το Κοράνι.

infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου