Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

KAIΓΕΤΑΙ Ο ΛΕΒΙΑΘΑΝ. Mεγάλη πυρκαγιά στην πλατφόρμα φυσικού αερίου Leviathan στη Μεσόγειο, έξω από τη Χάιφα! BINTEO./Παράνοια Ερντογάν: Θέλει η Ιερουσαλήμ να γίνει «πόλη-κράτος» με θεοκρατικό καθεστώς.

 

Σύμφωνα με το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού στρατού πριν από λίγο μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην πλατφόρμα- τερματικό σταθμό- φυσικού αερίου Leviathan(-El-Hout) στη Μεσόγειο, στ’ ανοικτά των ακτών της Χάιφα.Φαίνεται πως οι στρατηγικής σημασίας υποδομές στο Ισραήλ δεν προστατεύονται επαρκώς. Είναι πόλεμος..Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση ή πλήγμα από

ρουκέτες.Για μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα εξαγωγής φυσικού αερίου στην Χάιφα μιλούν τα ισραηλινά μέσα που την αποδίδουν σε τεχνική δυσλειτουργία επομένως μιλάμε για κυβερνοεπίθεση..Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ασαφής η πηγή της ισχυρής έκρηξης ήταν μεγάλης εμβέλειας, και προήλθε είτε από πυραύλους αέρος ή από αεροσκάφος ή υποβρύχιο drone και προήλθε από τη Γάζα, τον Λίβανο ή τη Συρία.

Το πεδίο αερίου Leviathan, το μεγαλύτερο στα ύδατα της Παλαιστίνης που όμως εκμεταλλεύεται το Ισραήλ, απέχει 130 χλμ. από τη Χάιφα και 300 χλμ από τη Γάζα. Αυτή θα ήταν η πιο ακριβής επίθεση μεγάλης εμβέλειας που διεξήχθη από παλαιστινιακές ομάδες ή από Λίβανο…

Η φωτιά δεν φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ έπεσε η νύχτα..Το χτύπημα έχει ισχυρή σημειολογία αφού το Λεβιάθαν αναφέρεται στη Βίβλο είναι ένα μυθικό τέρας, θαλασσιο κοίτος. Από την άλλη δείχνει ότι η ευμάρεια του Ισραήλ είναι πλέον επισφαλής και τα σχέδια του να κατακτήσει την Αν Μεσόγειο ενεργειακά θα παραμείνουν ευσεβείς πόθοι..

Η επίθεση στην πλατφόρμα αερίου Leviathan ήταν τόσο ισχυρή, που γέμισε τον ουρανό του σούρουπου με έναν νέο ήλιο και ήταν ορατή 130 χιλιόμετρα μακριά στη Χάιφα (εικόνα), και ακόμη κι από τις παραλίες της Κύπρου.

Εικόνα
Εικόνα

Oι Ισραηλινοί τις τελευταίες μέρες είπαν πως απέτρεψαν επιθέσεις με υποβρύχια drones που διαθέτουν οι παλαιστινιακές ομάδες και κατέστρεψαν μερικά αυτά αλλά παρά ταύτα διαθέτουν κάποια ακόμη.

Άλλη πηγή αναφέρει πυρκαγιά στο πετρελαικό πεδίο ”Keysariya ή η Qesarya” Καισάρεια στη Χάιφα.

Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Ο διοικητής του εσωτερικού, ο στρατηγός Uri Gordin: Δεν ήμασταν πλήρως προετοιμασμένοι για την αντιπαράθεση.

Οι Παλαιστίνιοι απαριθμούν μέσω του Υπ. Υγείας Γάζας τις απώλειες τους είναι 212 νεκροί εκ των οποίων 61 παιδιά και 36 γυναίκες.Αυτά τα 100 γυναικόπαιδα είναι τρομοκράτες;; 1,400 οι τραυματίες.

dimpenews.com

Παράνοια Ερντογάν: Θέλει η Ιερουσαλήμ να γίνει «πόλη-κράτος» με θεοκρατικό καθεστώς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στην Παλαιστίνη, ζητώντας από τις διεθνείς οργανώσεις να πράξουν για να σταματήσει η καταπίεση και η βία εις βάρος των Παλαιστινίων και για να «απελευθερωθεί» η Ιερουσαλήμ.

Δεν δίστασε εξάλλου να αποκαλέσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» και «δολοφόνο» όλων των Παλαιστινίων.

«Οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν όσα έχει κάνει το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα θα μείνουν στην ιστορία καθώς θα μοιράζονται τις αμαρτίες των δολοφόνων παιδιών και αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης κυβέρνησης για την Ιερουσαλήμ.

Πρότεινε τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ να αναλάβουν εκπρόσωποι των 3 μεγάλων θρησκειών της πόλης.

«Όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Παλαιστίνη θέλουμε δύο κράτη, η Ιερουσαλήμ να είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Τελικά τι θέλει ο ημιπαράφρονας; Η Ιερουσαλήμ να γίνει ανεξάρτητο θεοκρατικό κράτος ή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης;

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου