Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Νετανιάχου: Οι τρομοκράτες της Γάζας διέσχισαν την κόκκινη γραμμή με τους πυραύλους της Ιερουσαλήμ.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ «θα ανταποκριθεί με μεγάλη δύναμη» και ότι η τρέχουσα αντιπαράθεση «θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα».

Όποιος επιτεθεί στο Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη Δευτέρα το απόγευμα, λίγο μετά από παλαιστίνιους τρομοκράτες που εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ.
Ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ «θα ανταποκριθεί με μεγάλη δύναμη» και ότι η τρέχουσα αντιπαράθεση «θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα».
Το Ισραήλ «δεν θα ανεχθεί τις επιθέσεις στην επικράτειά μας, στην πρωτεύουσα μας, στους πολίτες και στους στρατιώτες μας», δήλωσε ο Νετανιάχου στην τελετή της Κεντρικής Ημέρας της Ιερουσαλήμ στο λόφο των πυρομαχικών.
«Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα σε διάφορα μέτωπα: Στην Ιερουσαλήμ , τη Γάζα και άλλα μέρη στο Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Οι τρομοκρατικές ομάδες στη Γάζα διέσχισαν την κόκκινη γραμμή την παραμονή της Ημέρας της Ιερουσαλήμ, και μας επιτέθηκαν με ρουκέτες στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ δεν ήθελε κλιμάκωση, η δύναμή του θα γίνει αισθητή αν υπάρχει.
Ο Πρόεδρος Reuven Rivlin είπε ότι το Ισραήλ «δεν θα υποκύψει σε καμία απειλή. Όποιος προσπαθεί να δοκιμάσει την ανθεκτικότητά μας θα βρει έναν αμυντικό τοίχο, μια σιδερένια γροθιά.
«Ας μην αμφισβητήσουμε τη θανατηφόρα δύναμη των δυνάμεών μας», πρόσθεσε ο Ρίβλιν. "Μην τα δοκιμάσετε."
Ο Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Gilad Erdan κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι ενθάρρυνε την παλαιστινιακή βία μέσω των πρόσφατων δηλώσεών της που απαιτούν ισραηλινό περιορισμό.
«Ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Κουαρτέτο αρνήθηκαν να καταδικάσουν κατηγορηματικά την παλαιστινιακή υποκίνηση και έχουν χρησιμεύσει μόνο για να ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι τώρα πυροβολούν ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ και αθώους πολίτες σε όλο το Ισραήλ», δήλωσε ο Ερντάν. «Τα εξωφρενικά σχόλιά σας ήταν καταστροφικά και άλλαξαν τις εντάσεις».
Ο Ερντάν επεσήμανε ότι το Ισραήλ εμπόδισε τους Εβραίους να επισκεφθούν τον ιερότερο χώρο του Ιουδαϊσμού, το Όρος του Ναού, με σκοπό να ηρεμήσουν στην Ιερουσαλήμ.
«Το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τους πολίτες του, από αυτές τις αδιάκριτες επιθέσεις και απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να λογοδοτήσει τους Παλαιστινίους και να καταδικάσουν βίαια τις πράξεις τους», είπε.
Ο Πρέσβης της ΕΕ στο Ισραήλ Emanuele Giaufret είπε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για τη σημερινή βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα στο Ισραήλ είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει. 
"Χρειαζόμαστε άμεση υποβάθμιση για να απομακρυνθούμε από το χείλος και να προστατεύσουμε τους πολίτες", ανέφερε ο Giaufret.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου