Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Μετά τη βροχή των πυραύλων στο Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου λέει ότι οι τρομοκρατικές ομάδες θα το πληρώσουν ακριβά.

 ΜΜ: «Το αίμα των τρομοκρατικών ηγετών είναι στα χέρια τους». Ο Γκάντζ λέει ότι πολλοί περισσότεροι στόχοι της Γάζας βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Χαμάς λέει ότι 130 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο Τελ Αβίβ. Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έκλεισε. Μιλώντας μετά από τον Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει «πάρα πολλούς στόχους» που μπορεί ακόμη να επιτεθεί στη Γάζα.

Λέει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις «έχουν πληγεί σοβαρά και θα συνεχίσουν να πλήττονται λόγω της απερίσκεπτης απόφασής τους να πυροβολήσουν στο Ισραήλ».

Ζητά επίσης ηρεμία μεταξύ Αράβων και Εβραίων στη χώρα.

«Το IDF κρατά όλους ασφαλείς, Εβραίους και Aραβες», λέει. Ζητά από όλους τους Ισραηλινούς να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να αποφεύγουν τη βία.

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ, 22 Απριλίου 2021. (Tomer Neuberg / Flash90)

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χάνιιχ αναφέρει ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει θέσει «μια νέα ισορροπία δύναμης» με το Ισραήλ μετά από ένα καταιγισμό πυραύλων στο κεντρικό Ισραήλ.«Έχουμε πετύχει νίκη στη μάχη για την Ιερουσαλήμ, την άμυνα της Ιερουσαλήμ», λέει ο Χανίγι. Αργότερα προσθέτει: «Η Ιερουσαλήμ είναι ο άξονας της σύγκρουσης».

Ο Haniyeh αναφέρει επίσης αυτό που θεωρεί μια σειρά «νίκων» από τους Παλαιστινίους τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων εμποδίζει την ετήσια πορεία των δεξιών θρησκευτικών εθνικιστικών Εβραίων μέσω της Πύλης της Δαμασκού την Ημέρα της Ιερουσαλήμ και την καθυστέρηση των εκκρεμοτήτων στον Σεΐχη Τζαρά.

Οι σημερινές μάχες με το Ισραήλ - συμπεριλαμβανομένου ενός άνευ προηγουμένου καταιγισμού πυραύλων στο κέντρο της χώρας - έχουν ξαναγράψει τους κανόνες του παιχνιδιού, λέει ο Haniyeh.

Ο Haniyeh αναφέρει επίσης την αναταραχή μεταξύ Αράβων Ισραηλινών και Εβραίων Ισραηλινών σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. «Η Γάζα και η Ιερουσαλήμ και οι περιοχές του 1948 κινούνται μαζί», λέει.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου λέει ότι η Χαμάς, η Ισλαμική Τζιχάντ θα πληρώσει ένα πολύτιμο τίμημα.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου λέει ότι η Χαμάς και οι τρομοκρατικές ομάδες της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ θα «πληρώσουν ένα πολύτιμο τίμημα» για τις επιθέσεις τους στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ.

«Το αίμα τους είναι στα χέρια τους», λέει ο Νετανιάχου για την ηγεσία των τρομοκρατικών ομάδων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής χτυπήσει εκατοντάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επιδρομές στον θύλακα.

Ο Νετανιάχου καλεί τους Ισραηλινούς να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες ασφαλείας που εκδίδουν οι αρχές.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν ανοίγει εκ νέου πτήσεις αφού έκλεισε πριν από μία ώρα μετά από τεράστιες δυνάμεις πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Ισραηλινή Αρχή Αεροδρομίων.

timesofisrael.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου