Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ισραήλ – Γάζα: Διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός./Ούτε ιερό ούτε όσιο! Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν και τη Βηθλεέμ..ενώ στη Λοντ φανατικοί Εβραίοι επιτέθηκαν σ’ εκκλησία!! BINTEO.

 

Βηθλεέμ.

Συνεχίζονται οι αραβικές και οι διεθνείς προσπάθειες για τερματισμό του λουτρού αίματος που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων- υπό το φως της συνεχιζόμενης έντασης με την ισραηλινή επιθετικότητα και την αντίδραση της Αντίστασης με εκτοξεύσεις πυραύλων, σημειώνει παλαιστινιακό δημοσίευμα.

 Το ισραηλινό κανάλι 13, επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός.

Το κανάλι πρόσθεσε ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος μετά από αναφορές ότι απεσταλμένος από την κυβέρνηση Μπάιντεν έφτασε στο Ισραήλ σήμερα το απόγευμα.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Ισραηλινών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων Χαντί Άμρ έφτασε στο Τελ Αβίβ σήμερα.

Αναμένεται να ενισχύσει την ανάγκη δράσης για μια ανεκτή αποκλιμάκωση.

Ο ηγέτης της Χαμάς στο εξωτερικό, Χαλίντ Μεσάαλ, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ένα τουρκικό κανάλι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζονται για να καταλήξουν σε εκεχειρία.

Η εφημερίδα Maariv ανέφερε πηγές που ανέφεραν ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από αιγυπτιακούς, αραβικούς και διεθνείς φορείς, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι η διαμεσολάβηση επιτυγχάνει αποτελέσματα.

Μια άλλη πηγή είπε στο BBC ότι υπήρχε αιγυπτιακή πρόταση που στάλθηκε τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Χαμάς για να σταματήσει η κλιμάκωση για περίοδο 12 ωρών.

Το κανάλι 13 ανέμενε ότι η εντατική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να επιταχύνει το τέλος της κλιμάκωσης και να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μετά από 5 ημέρες από την έναρξη της.

echedoros-a.gr

Ούτε ιερό ούτε όσιο! Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν και τη Βηθλεέμ..ενώ στη Λοντ φανατικοί Εβραίοι επιτέθηκαν σ’ εκκλησία!! BINTEO.

Ούτε ιερό ούτε όσιο. Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν και τη Βηθλεέμ…μετά τα Ιεροσόλυμα σειρά είχε η Βηθλεέμ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές Παλαιστίνιους με όλα τα μέσα…Πολλοί από αυτούς τους Παλαιστίνιους είναι χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι.. Ενώ στη Λοντ φανατικοί Εβραίοι επιτέθηκαν σ’ εκκλησία αλλά και σε τζαμί! “Η πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος του σπιτιού”, δήλωσε ο Τζαμάλ Αμπού Κισκ στο AFP, προσθέτοντας, “προσπάθησαν να κάψουν ένα άλλο σπίτι και έκαψαν αυτοκίνητα μεταξύ της εκκλησίας και του τζαμιού” αναφέρει το france24.com

Λοντ

Συγκλονιστικό!Οι Παλαιστίνιοι φυλάνε τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες στο Λοντ να μην τις κάψουν οι φανατικοί Ισραηλινοί. Οι Παλαιστίνιοι φύλακες της ελληνικής σημαίας!Επίσκοπος Σεβάστειας: oι έποικοι επιτέθηκαν στην εκκλησία στη Λοντ!!!!

 Από την οροφή μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην πόλη Λοντ στο Ισραήλ μπροστά από το Μεγάλο Τζαμί, ένας Παλαιστίνιος νεαρός παρακολουθεί με κιάλια τυχόν κινήσεις Ισραηλινών εξτρεμιστικών ομάδων που ενδέχεται να προσπαθήσουν να επιτεθούν στους Άραβες ανθρώπους της πόλης και τα σπίτια και τα ιερά τους που τυγχάνουν και ελληνορθόδοξα.

Σύμφωνα με AFP οι Εβραίοι φανατικοί έκαψαν αυτοκίνητα μεταξύ της εκκλησίας και του τζαμιού στην πόλη Λοντ και κατ’ άλλη πηγή επιτέθηκαν στην εκκλησία.. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της Σεβάστειας Αταλάχ Θεοδόσιος Χάνα καταδίκασε τις αιματηρές τρομοκρατικές συμμορίες και τι κάνουν εναντίον των Παλαιστινίων. Είπε επίσης ότι στην πόλη του Λοντ, οι έποικοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε ένα τζαμί και στην κοντινή εκκλησία, και νέοι από το Λόντ συγκρούστηκαν μαζί τους.

Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος καλωσόρισε τους κατοίκους του Λοντ και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά που εξέφρασαν την απόρριψη της καταπίεσης, της αδικίας, της κατοχής, της τυραννίας και της προσβολής των ιερών τόπων
Κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να συνειδητοποιήσουν ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν θα παρακολουθεί χωρίς όπλα αυτές τις συμμορίες να στοχεύουν την Ιερουσαλήμ και τα ιερά μέρη της, επειδή στοχεύουν επίσης τους κατοίκους της Γάζας και άλλες παλαιστινιακές πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις.
′’Οι Παλαιστίνιοι δεν θα παραδοθούν στη μηχανή καταπίεσης, αδικίας και τυραννίας. Είμαστε υπερασπιστές της αλήθειας και της δικαιοσύνης και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η αξιοπρέπεια μας, η ιστορία μας και η ελευθερία μας παραβιάζονται και ότι στη Ιερουσαλήμ μας, στα ιερά μας και στα κληροδοτήματα μας επιτίθενται. “

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΩΣ Γκάνγκστερ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΛΟΝΤ

Εικόνα

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου