Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Απίστευτοι στην κυβέρνηση: Επανεμφάνιση Σ.Τσιόδρα και «απειλές» των ειδικών για 4ο κύμα! - «Εμβολιασμός κάθε χρόνο»/"Πυρ και μανία" ο Χαρδαλιάς: O πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί.

 Σε ετοιμότητα ο Ν.Χαρδαλιάς για επιβολή εκ νέου lockdown.


Επανεμφανίστηκε για να κάνει νέες... προειδοποιήσεις ο Σ.Τσιόδρας και το κύμα "τρόμου" ήταν στην ημερήσια διάταξη για ακόμα μια φορά (προφανώς αυτό ζητά η κυβέρνηση) καθώς λίγο νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τόσο ο Ν.Χαρδαλιάς που "απείλησε" την χώρα ότι θα επιβάλει νέα lockdwon εν μέσω καλοκαιριού όσο και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου που μίλησε για έξι περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους πέντε νησιά, στις οποίες φαίνεται ότι οι ημέρες του Πάσχα (στοχοποίηση της γιορτής της Ορθοδοξίας) είχαν αρνητικές επιπτώσεις αναφορικά με τα κρούσματα.

Και μπορεί η επιστροφή στην κανονικότητα να έγινε με σειρά άρσης περιοριστικών μέτρων καθώς μετά από έξι μήνες καταργείται η αποστολή μηνύματος στους αριθμούς 13032 και 13033, παρατείνεται η κυκλοφορία έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ανοίγουν τα μουσεία, ανοίγει ο τουρισμός, ανοίγουν τα καζίνο, ανοίγουν τα γραφεία συνοικεσίων ενώ ανοίγουν οι υπερτοπικές – διαπεριφερειακές μετακινήσεις υπό προϋποθέσεις όμως οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι για το ενδεχόμενο έλευσης του τέταρτου κύματος τους επόμενους μήνες! (Το lockdown πάντα σε ετοιμότητα για την κυβέρνηση).

Επιπλέον και κάπου εδώ αρχίζουμε να προβληματιζόμαστε για το πως βλέπουν τα νούμερα οι "ειδικοί' ήταν όταν έφτασε στην ανακοίνωση του δείκτη RT όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο δείκτης RT (δείκτης μεταδοτικότητας) εκτιμάται στο 0,96 αλλά ο Σ.Τσιόδρας είπε ότι είναι στο 0,86 δύο ημέρες μετά!

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει. Αυτό ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων.

Ως βασικές παραμέτρους για το επόμενο πάντως διάστημα κατά τον τον κ. Τσιόδρα θα είναι «ο εμβολιασμό μας μια φορά τον χρόνο και η αντιμετώπιση του ιού με έξυπνα μέτρα τα οποία θα έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή».

Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι «η αρχική επιδημία έγινε πανδημία σαν αποτέλεσμα τεράστιων ελλειμμάτων» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι στο μέλλον» (μοιράζοντας νέα τρομολαγνικά σενάρια.

Ακόμα, εξήγησε πως το Rt στην Θεσσαλονίκη είναι στο 0.87, στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά στο 0.74, ενώ στην επικράτεια είναι στο 0.86.

pronews.gr

"Πυρ και μανία" ο Χαρδαλιάς: O πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί.


Απαντώντας σε ερώτηση με τυχόν «προνόμια» που μπορεί να δοθούν στους εμβολιασμένους έναντι των ανεμβολίαστων πολιτών ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε: «Δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εμβολιασμού κι αυτό το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν οποιαδήποτε στιγμή εκείνοι θέλουν. Ταυτόχρονα ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί.

Γνωρίζουμε όμως όλοι και αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια απόφαση για τους υπόλοιπους πολίτες που πρέπει, αν μη τι άλλο, να προφυλαχθούν από την ό,ποια διασπορά του ιού. Ας είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε αναφορές περί ρατσιστικών δεδομένων και ρατσιστικών προσεγγίσεων», ενώ προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα, είναι ελευθερία όπως και ο μη εμβολιασμός είναι δικαίωμα. «Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να μείνω πιστός στην άποψη ότι η ελευθερία και το δικαίωμα του καθενός από εμάς σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας όλων των υπολοίπων. Κι όταν αυτά αφορούν στη δημόσια υγεία νομίζω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό, ακόμα πιο εμφατικό να δώσουμε προσοχή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι αλλάζει με την άρση του lockdown.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε όσα ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις και σε δραστηριότητες που σταδιακά επανεκκινούν. Συγκεκριμένα:

* Επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση:

είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση,

είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών,

είτε rapid test 24 ωρών,

είτε self-test 24 ωρών,

είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Ο έλεγχος θα διενεργείται από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες 5 ετών και άνω.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο σε όλη την επικράτεια από τον γενικό πληθυσμό.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου