Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ανελέητο πυραυλικό σφυροκόπημα στο Τελ-Αβίβ.3 νεκροί.Αναμένεται ισχυρή αντίποινα από την Ισραηλινή αεροπορία όταν σταματήσουν οι εκτοξεύσεις πυραύλων./Μάχη στη Γάζα: Το Ισραήλ αντιμετωπίζει το δίλημμα, η Χαμάς αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

 Δραματικές εξελίξεις στη Μ.Ανατολή.Μετά την ισοπέδωση Πύργου κατοικιών στη Γάζα,ξεκίνησαν μαζικές επιθέσεις με πυραύλους από τη Χαμάς,στο  Τελ-Αβίβ.Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έκλεισε και οι πτήσεις που θα δεχόταν κατευθύνονται στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τουλάχιστον 28 θανάτους σε ισραηλινές επιδρομές, ενώ η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ της Γάζας συνέχισαν να ρίχνουν πυραύλους σε ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε την παρουσία του κατά μήκος των συνόρων. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι και κοντά σε καταφύγια βόμβας μέχρι να ενημερωθούν περαιτέρω.Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας καταδίκασε πριν λίγο τις επιθέσεις πυραύλων στο Ισραήλ.

σε ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων.

"Η επίθεση πυραύλων στο Ισραήλ είναι απολύτως απαράδεκτη και πρέπει να τελειώσει αμέσως. Το Ισραήλ έχει σε αυτήν την κατάσταση το δικαίωμα αυτοάμυνας. Αυτή η κλιμάκωση της βίας δεν μπορεί ούτε να γίνει ανεκτή ούτε να γίνει αποδεκτή", ανέφερε στο Twitter ο Μάας. (Reuters).


Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον κατοικημένο πύργο της Γάζας.

9:53 μ.μ. Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις πυραύλων από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

21:37 μ.μ. Ισραηλινή γυναίκα νεκρή, οκτώ τραυματίστηκαν μετά από βαριά επίθεση με πυραύλους στο κεντρικό Ισραήλ.Η γυναίκα ήταν 50 χρονών από την Ινδία και εργαζόταν στο Ισραήλ.Οκτώ Ισραηλινοί αναφέρθηκαν τραυματισμένοι μετά το βαρύ μπαράζ στο κεντρικό Ισραήλ. Τέσσερεις στην κεντρική πόλη του Χόλον και τέσσερεις στο προάστιο Τελ Αβίβ του Γκιβατάιμ. (Χάρετς).


haaretz.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ HAARETZ: Corfiatiko.blogspot.com

Μάχη στη Γάζα: Το Ισραήλ αντιμετωπίζει το δίλημμα, η Χαμάς αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Μάχη στη Γάζα: Το Ισραήλ αντιμετωπίζει το δίλημμα, η Χαμάς αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα 1
Η IDF προετοιμάζεται για τη μάχη της Γάζας (Αρχείο: IDF / Creative Commons )

Το Ισραήλ θέλει να χτυπήσει τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ, αφού οι τρομοκράτες της Γάζας έριξαν μπαράζ ρουκετών στο Τελ-Αβίβ και συνεχίζουν να εκτοξεύουν βαριά μπαράζ στις ισραηλινές πόλεις και την Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο δίλημμα λόγω της στρατιωτικής αντίδρασης του IDF.

Ο χρόνος για μια καταστροφική επιχείρηση στη Γάζα δεν είναι υπέροχος. Οι εντάσεις στην Ιερουσαλήμ , το τέλος του Ραμαζανιού και η πολιτική αστάθεια στο Ισραήλ δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Η αβέβαιη υποστήριξη της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμη εμπόδιο.

Το Ισραήλ προσπάθησε σαφώς να συγκρατήσει τις μάχες αρχικά, ξεκινώντας ισχυρές αλλά περιορισμένες επιθέσεις.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη πυραυλική πυρκαγιά και τα βαριά μπαράζ που σκότωσαν τουλάχιστον δύο γυναίκες την Τρίτη το απόγευμα ωθούν το Ισραήλ προς μια σημαντική κλιμάκωση. Και εδώ είναι που η Χαμάς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η Χαμάς είναι πρόθυμη να πληρώσει ένα ορισμένο τίμημα μετά το χτύπημα της Ιερουσαλήμ, αλλά τι γίνεται αν το Ισραήλ δεν έχει σχέδια να σταματήσει την επίθεσή του; Ο ειδικός των αραβικών υποθέσεων Avi Issacharoff έγραψε ότι οι ηγέτες της Χαμάς δεν έχουν σαφές σχέδιο εξόδου από τη σύγκρουση και έκαναν μια ανόητη κίνηση. Πράγματι, το επίτευγμα PR μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικό στρατηγικό λάθος.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται, η συντριπτική δύναμη του Ισραήλ σταδιακά θα υποβαθμίσει και θα καταστρέψει την τρομοκρατική υποδομή της Γάζας. 

Ωστόσο, ακόμη και αν το Ισραήλ αποφασίσει να τερματίσει τις μάχες νωρίς, η Χαμάς θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Το IDF θα το κάνει εισβολή τις επόμενες ημέρες(ίσως και αύριο), ή σε μια μελλοντική ημερομηνία που είναι πιο βολική για το Ισραήλ.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου