Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021

Περαστικοί εντόπισαν νεκρό τον ερασιτέχνη ψαρά στο Λιοπέτρι. Αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια (pics)./Ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια σε κυπριακά νερά./«Με πήρε μονογονιός και μου είπε “έχω ένα μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο"...»

 Εντοπίστηκε πτώμα 65χρονου ερασιτέχνη ψαρά στο Λιοπέτρι – Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια από την αστυνομία – Δείτε εικόνες από τη σκηνή.

Ο εντοπισμός πτώματος στο Λιοπέτρι της επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην περιοχή του ποταμού Λιοπετρίου, έθεσε σε κινητοποίηση τις αρχές, γύρω στις 11 το πρωί.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Το πτώμα που ανήκει σε 65χρονο ερασιτέχνη ψαρά σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times εντόπισαν περαστικοί και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος από το Λιοπέτρι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το πτώμα εντοπίστηκε στο νερό, όχι πολύ μακριά από τη στεριά.

cyprustimes.com

Ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια σε κυπριακά νερά.

Όλο και αυξάνονται τα κρουαζιερόπλοια που θα περνούν από το λιμάνι της Λεμεσού, καθώς ακόμη δύο πλοία ανακοίνωσαν πακέτα που συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο, διαμορφώνοντας ένα αισιόδοξο τοπίο για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.


Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση ήρθε από τον όμιλο Azamara, η οποία με το Azamara Quest επιστρέφει στα νερά της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, το Azamara Quest θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 28 Αυγούστου 2021, το οποίο θα περνάει από το λιμάνι της Λεμεσού.

Πρόκειται για πακέτα των πέντε και επτά ημερών, που θα ξεκινάνε από το λιμάνι του Πειραιά. Τα νέα δρομολόγια περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια της Σαντορίνης, Ρόδου και Ηράκλειου αλλά και στη Λεμεσό, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από τις 11 Μαΐου 2021.

Η εταιρεία θέτει ως προαπαιτούμενο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της κρουαζιέρας να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το αργότερο 14 ημέρες πριν την αναχώρηση. Με την έναρξη των κρατήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι επιβάτες.

Επίσης ότι τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων Azamara Journey και Azamara Pursuit θα ανασταλούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως αναφέρει η εταιρεία «Πολλά λιμάνια και περιοχές αρχίζουν να καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και να ενθαρρύνουν τις κρουαζιέρες. Έχουμε εγκριθεί να συνεχίσουμε ξανά στα τέλη Αυγούστου 2021, με μια σειρά από νέα ταξίδια στην Ελλάδα με το Azamara Quest. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις τρέχουσες αποστολές Quest που αναχωρούν στις ή πριν από τις 2 Οκτωβρίου 2021».

Από το Ισραήλ.

Η Royal Caribbean ισχυροποιεί τη θέση της στη Μεσόγειο και με το Odyssey of the Seas προσθέτει στον κατάλογο της νέα δρομολόγια. Από τον Μάιο, το κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas, θα αναχωρεί από τη Χάιφα και θα προσφέρει προορισμούς προς ελληνικά λιμάνια όπως της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Αθήνας. Το Odyssey of the Seas θα περνάει και από το λιμάνι της Λεμεσού.

Αρχικά το Odyssey of the Seas είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποπλεύσει από την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας τον Μάιο του 2021, αλλά επανατοποθετήθηκε στο Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Οι κρουαζιέρα αυτή θα είναι οι πρώτες εκτός Ισραήλ από μια μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας. Τονίζεται επίσης ότι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και απευθύνεται σε τουρίστες από το Ισράηλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Royal Caribbean σε ανακοίνωση της για έναρξη κρουαζιέρων ανέφερε πως θα έχει  βάση τη Λεμεσό, για το κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas. Το Odyssey of the Seas, θα έχει βάση το Ισραήλ και αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες αρχές Ιουνίου.

Για την ιστορία, το τελευταίο διάστημα αρκετοί όμιλοι ανακοίνωσαν πως τα κρουαζιερόπλοια τους θα συμπεριλαμβάνουν στα δρομολόγια τους και τα λιμάνια Λεμεσού και Πάφου. Μερικά από αυτά είναι τα Silver Moon, Celestyal Olympia, Seabourn Oviation και Celebrity Apex.

Η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων στα νερά της Κύπρο, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, τόσο για την επανεκκίνηση του τουρισμού της Κύπρου και των γύρω χωρών, όσο και για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

inbusinessnews.com

«Με πήρε μονογονιός και μου είπε “έχω ένα μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο"...»

«Με πήρε μονογονιός και μου είπε “έχω ένα μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο"...»

«Με παίρνει μονογονιός τηλέφωνο και λέει “έχω ένα μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο, δεν έχω γκάζι επειδή αναγκάστηκα να ενοικιάσω σπίτι για να μην μου το πάρει η τράπεζα και προσπαθώ τώρα σε κάτι πισινά να βάλω τα στοιχειώδη για να μπορέσω να ανταποκριθώ και σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου δώσετε ένα ψυγείο ή ένα γκάζι”… Πράγματα που δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακούς… Βλέπεις φοιτητές, νέους ανθρώπους να σου λένε “σε παρακαλώ, μπορώ να έχω ένα κουπόνι 100-150 ευρώ για να μπορέσω να πάρω τα βασικά, να πάω στο σπίτι μου, με τους γονείς μου να κάνω Πάσχα”».

Αυτά είναι τα λόγια του Ηλία Δημητρίου. Λόγια που αποτελούν γροθιά στο στομάχι, ειδικά τώρα που σε λίγες ώρες θα γιορτάσουμε την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Λόγια που περιγράφουν μία σκληρή πραγματικότητα, για μερίδα συμπολιτών μας. Αρκετοί συμπολίτες μας, που στις άγιες αυτές μέρες που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να περάσουν. Όμως, δεν ταιριάζουν με την εικόνα του στρωμένου τραπεζιού, με την αχνιστή σούβλα και τα γυαλιστερά κόκκινα αυγά, που έχουμε κρατήσει αποτυπωμένη στο κεφάλι μας.

Όσο και να επιλέγουμε να κλείνουμε τα μάτια, απέναντι σε αυτή την μουτζούρα της όμορφης ζωγραφιάς μας, αυτοί οι συμπολίτες μας, τώρα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Η πανδημία έχει οξύνει αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών να παρέχει βοήθεια σε 1000 οικογένειες, μέσα από την εκστρατεία «Υιοθετήστε μία οικογένεια το Πάσχα».

«Είναι η έβδομη χρονιά που κάνουμε την εκστρατεία και είναι ευχής έργο να μην υπάρχει. Όμως, βλέπουμε ότι τη φετινή χρονιά υπήρχε μία ανοδική ζήτηση από πλευράς συνανθρώπων μας, οι οποίοι είχαν ανάγκη και αυτό το αποδίδουμε στην ανεργία και γενικά στην πανδημία, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχουμε υπερβεί τις 1000 οικογένειες, που αποτελούνται τουλάχιστον από 3 άτομα, άρα μιλάμε για 3000 άτομα που έχουν πάρει βοήθεια», εξηγεί στον REPORTER ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου.

Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που ζήτησαν βοήθεια, υπήρχαν και νέοι άνθρωποι. Φοιτητές και φοιτήτριες που αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα δούλευαν και θα έβγαζαν κάποια χρήματα, για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

«Είναι κάτι που δεν είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό μας έχει πληγώσει αφάνταστα φέτος. Αυτά τα παιδιά δούλευαν part time, για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειες τους. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το πράγμα και έρχονται και ζητούν βοήθεια. Υπάρχουν παιδιά, που ο πατέρας τους είναι στη φυλακή και θέλουν βοήθεια, μαθητές μονογενεϊκών οικογενειών, που μας παρακαλούν να τους δώσουμε πράγματα, για να περάσουν το Πάσχα, επειδή δεν έχουν».

«Έχω μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο»

Οι ιστορίες των ανθρώπων, που έχουν την ανάγκη του Σώματος Εθελοντών συγκλονίζουν. Άτομα νεαρά, άτομα μεγάλης ηλικίας, μανάδες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους.

«Μέσα από αυτή τη βιωματική μου εμπειρία, μπορώ να αναφέρω κάποιες περιπτώσεις. Με παίρνει μονογονιός τηλέφωνο και λέει “έχω ένα μωρό αυτιστικό και δεν έχω ψυγείο, δεν έχω γκάζι επειδή αναγκάστηκα να ενοικιάσω σπίτι για να μην μου το πάρει η τράπεζα και προσπαθώ τώρα σε κάτι πισινά να βάλω τα στοιχειώδη για να μπορέσω να ανταποκριθώ και σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου δώσετε ένα ψυγείο ή ένα γκάζι”. Πράγματα που δεν είναι ό,τι καλύτερο να τα ακούς. Επίσης, βλέπεις νέους ανθρώπους να σου λένε “σε παρακαλώ, μπορώ να έχω ένα κουπόνι 100-150 ευρώ για να μπορέσω να πάρω τα βασικά, να πάω στο σπίτι μου, με τους γονείς μου να κάνω Πάσχα”;».

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα παιδιά των εγκλωβισμένων, που κάθε χρόνο προσφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη και την ίδια ώρα λαμβάνουν δώρο από τους εθελοντές.

«Το άλλο που για μένα είναι πολύ σημαντικό είναι να βλέπεις, από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, τα παιδιά εκεί που θέλουν να βοηθήσουν τις ελεύθερες περιοχές. Λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να πάμε για να τους δώσουμε δώρα στα παιδιά. Αυτά τα παιδιά, τις προηγούμενες χρονιές είχαν δώσει και 200-300 ευρώ για να βοηθηθούν οικογένειες εδώ. Μας στεναχωρεί αυτό. Ένα άλλο περιστατικό είναι με μία γυναίκα, πριν λίγες μέρες, που μου είπε “δεν έχω λεφτά να δώσω, όπως έγινε πέρσι, αλλά έχω φτιάξει αυγά, μαζί με μία κατασκευή και να σας φέρω πέντε από αυτά για να τα δώσετε σε παιδιά που δεν έχουν”. Είναι τέτοιες ιστορίες, που είναι ατελείωτες και είναι εκεί που συνειδητοποιεί ο καθένας μας ότι ακόμη και το ένα ευρώ που θα δώσουμε, για αυτό που το έχει ανάγκη είναι μεγάλη υπόθεση».

Μία άλλη συγκλονιστική ιστορία, που θυμήθηκε ο κ. Δημητρίου είναι αυτή ενός παππού, ο οποίος μεγαλώνει τα εγγονάκια και δυσεγγονάκια του και ζητούσε κλαίγοντας βοήθεια.

«Με πήρε ένας κύριος, 87 χρονών κλαίγοντας και μου είπε η κόρη μου είναι με καρκίνο στην Γερμανία, έχω τα εγγονάκια μου, τα δυσέγγονα μου εδώ, σας παρακαλώ βοηθάτε με, είμαι σε απελπισία. Είναι κρίμα, 87 ετών άνθρωπος έκλαιγε στο τηλέφωνο. Οι εθελοντές μας πηγαίνουν σε όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να έρθουν να λάβουν την βοήθεια, τηρώντας όλα τα μέτρα, όπως προνοούν τα πρωτόκολλα. Το να σκάσουν ένα χαμόγελο, να τους σφύξουν το χέρι, να τους πουν «ευχαριστώ γιε μου, ο Θεός να σε έχει καλά», είναι σημαντικά βιώματα. Οι άνθρωποι αυτοί κλαίνε όταν τους προσφέρουμε βοήθεια».

Προειδοποιεί για επιτήδειους.

Ο κ. Δημητρίου, καταλήγοντας, θέλησε να προειδοποιήσει και για επιτήδειους στο διαδίκτυο, που δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν, όμως κάθε άλλο παρά αυτό κάνου.

«Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και όλα τα σώματα εθελοντών που έχουμε στην Κύπρο, δουλεύουμε με πλήρη διαφάνεια, εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια. Παρότρυνσή μου προς τον κόσμο είναι, αυτές τις μέρες, αυτοί που θα δώσουν να το κάνουν στις σωστές οργανώσεις και σε αυτούς που πραγματικά βοηθούν, επειδή υπάρχουν και αυτοί οι τσαρλατάνοι στο διαδίκτυο και στο facebook, που λένε ότι θα βοηθήσουν, παίρνουν εκείνα που δίνουν οι πολίτες και τα οικειοποιούνται. Είναι κρίμα να δώσει κάποιος από το υστέρημά του, 50 ή 100 ευρώ, να προσφέρει λαμπάδες ή φλαούνες και κάποιοι ανεγκέφαλοι να τα παίρνουν».

Η εκστρατεία «Υιοθετήστε μία οικογένεια το Πάσχα» μπορεί να ολοκληρώνεται και επίσημα τη Μεγάλη Παρασκευή, ωστόσο όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν ακόμη να το κάνουν, αφού το Σώμα Εθελοντών δέχεται τα πακέτα όποτε τους τα παραδώσουν.

«Ολόχρονα πρέπει να βοηθούμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές και στις εταιρείες που μας βοηθούν. Υπήρχε αυτή η εντατικοποίηση. Μπορεί να ολοκληρώνεται η εκστρατεία, αλλά αν έρθουν και μετά τη λήξη της προθεσμίας, κάποια είδη για βοήθεια, δεν θα τα απορρίψουμε. Νιώθουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, επειδή οι συμπολίτες μας και οι εταιρείες μέσα από την εταιρική, κοινωνική ευθύνη, συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Με κουπόνια από δικές τους επιλογές υπεραγορών, που δίνουμε στον κόσμο και πηγαίνουν να πάρουν τα απαραίτητα για το Πάσχα».

reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου