Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

«Ποιός είναι αυτός που αποφασίζει;»! Ξεσηκωμός και ένταση στον «αέρα», κάνουν την Ελλάδα «απαγορευμένη περιοχή», vid.


Τα προφητικά βίντεο του Λιακόπουλου...

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έφερε τα πάνω κάτω στην ζωή χιλιάδων ιδιοκτητών, που «βλέπουν» από τη μια στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε δασικές εκτάσεις σε ένα θέμα που είχε αναδείξει το el.gr και τώρα ξαναφουντώνει, παράλληλα με τον περιορισμό μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή, δείχνουν πως τουλάχιστον το 60% (αν όχι περισσότερο) της ελληνικής επικράτειας είναι δασικό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως οικόπεδα, αμπέλια, χωράφια, βοσκοτόπια κ.ά. εμφανίζονται ως δάση και ΔΕΝ μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ανθρώπους: Άρα, ουσιαστικά, απαγορεύεται η εκεί παρουσία τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κρήτης: σχεδόν όλο το νησί αποτυπώνεται πράσινο, με χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους να κινδυνεύουν να χάσουν – ακόμη και – τις κοινοτικές επιδοτήσεις και να τους απαγορευτεί να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους (για τον λόγο αυτό αναμένεται νομοθετική ρύθμιση).

Δείτε:

Ίδια είναι η εικόνα σε πολλά ακόμη νησιά και περιοχές της Ελλάδας:

Αυτό σημαίνει πως παράλληλα με τον περιορισμό της μετακίνησης λόγω κορωνοϊού, η αδυναμία αξιοποίησης εκτάσεων, επειδή χαρακτηρίζονται ως δάση, καθιστά μεγάλο μέρος της Ελλάδας ως περιοχή μη ανθρώπινης παρουσίας στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Οι πολίτες προσπαθούν να αποδείξουν πως οι εκτάσεις τους δεν είναι δάση, πληρώνοντας παράβολα και άλλα έξοδα. Οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ) αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο όγκο υποθέσεων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών που έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερα έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία.

Σε αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) , οι οποίες ανέδειξαν λάθη στη διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών.

Την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, προσπαθεί να επιλύσει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες και στα δασικά αυθαίρετα.

Όσο αργούν όλα αυτά όμως, οι αγρότες δεν μπορούν να δουλέψουν και άρα ξεσηκώνονται.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα την Τρίτη στην Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Goodnet.gr, στο σημείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν εξαγριωμένοι και μάλιστα όπως μεταδίδει το μέσο, έβγαλαν έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Δασών τους υπαλλήλους, λέγοντας πως δεν «παραδίδουν σπιθαμή από την γη των προγόνων τους».

Εξοργισμένος ο πρόεδρος των αμπελουργών, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αναρωτιέται «ποιος αποφασίζει τι είναι δάσος και τι όχι»! Ένταση επικράτησε στο «αέρα»:

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου