Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Lockdown: Προς άνοιγμα το λιανεμπόριο – Οι αυστηρές προϋποθέσεις που έβαλαν οι λοιμωξιολόγοι - LIVE οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά - Κικίλια.

 Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα μέτρα αποσυμπίεσης.Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

Ανοίγει το λιανεμπόριο από την προσεχή Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς με πολύ αυστηρούς κανόνες. Επιπρόσθετα, σημείωσε οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται πιλοτικά μόνο για το Σαββατοκύριακο.

Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση. Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα αποσυμπίεσης, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών είναι η ατομική ευθύνη:

  • Από 5 Απριλίου, την προσεχή Δευτέρα δηλαδή, λειτουργεί το λιανεμπόριο με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ, δηλαδή μία φορά. Επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop. Ισχύει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά.
  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση - SMS 6- με αυτοκίνητο έως 3 άτομα, μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε άρση του εν λόγω μέτρου, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το άνοιγμα των σχολείων θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, ώστε οι μαθτητές να επιστρέψουν στα θρανιά στις 12 Απριλίου, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self test. 

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου