Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ανακοινώθηκε το σενάριο μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον Ντονμπάς.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Oleksiy Valyuzhenich, περιέγραψε το σενάριο μιας μεγάλης επίθεσης του ουκρανικού στρατού στον Ντόμπασ. Τα λόγια του αναφέρονται από το "MK".

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με επιδρομή σε drone. Με τη βοήθειά τους, ο ουκρανικός στρατός θα προσπαθήσει να καταστρέψει τις δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας του DPR και του LPR. Τότε μεγάλοι σχηματισμοί θωρακισμένων οχημάτων θα αρχίσουν να επιτίθενται κάτω από το κάλυμμα όλης της δύναμης της αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Valyuzhenich, αυτό αποδεικνύεται από νέα βίντεο στα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν άρματα μάχης στην πρώτη γραμμή. Στο επόμενο στάδιο, ο ουκρανικός στρατός θα μετεγκαταστήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πιο κοντά στη γραμμή επαφής.

Ο ειδικός τόνισε ότι δεν πρόκειται για τακτική εναλλαγή στρατευμάτων και όχι για χαοτικές κινήσεις, αλλά για ενίσχυση της ομαδοποίησης. Συστήματα αεροπορικής άμυνας και οχήματα διοίκησης μεταφέρονται στο Donbass. Η Ουκρανία στέλνει μεγάλες δυνάμεις στο DPR και το LPR, και αυτό το γεγονός κοστίζει σοβαρά χρήματα, σημείωσε ο Valyuzhenich.

«Δεν θα οδηγήσουν μπρος-πίσω μάταια. Αυτά είναι δεκάδες άρματα μάχης, πυροβολικό, προσωπικό <...> Όλα είναι προσεκτικά και ζυγισμένα ", κατέληξε ο ειδικός.

Στο Donbass, πρόσφατα σημείωσαν την επιδείνωση της κατάστασης στη ζώνη των συγκρούσεων. Ο διοικητής του τάγματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του ΛΔΚ δολοφονήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου και το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν τη Γκορλόβκα με βλήματα πυροβολικού. 

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ruslan Khomchak, δήλωσε στις 22 Φεβρουαρίου ότι ο στρατός της χώρας προετοιμάζεται για επιχειρήσεις επίθεσης σε αστικές περιοχές. Το Υπουργείο Εσωτερικών του DPR ανέφερε στις 3 Μαρτίου ότι ένας υπάλληλος του τμήματος, ο οποίος προσπαθούσε να σώσει παιδιά από τη γραμμή επαφής, πυροβολήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας . Ο βομβαρδισμός των οικισμών έχει γίνει επίσης συχνότερος στην περιοχή.

Ο Μπόρις Γκρίζλοφ, πληρεξούσιος της Ρωσίας στην ομάδα επαφών του Ντόναμπ, σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές βρίσκονται σε πορεία για να κλιμακώσουν τη σύγκρουση. Κάλεσε την κατάσταση στη γραμμή επαφής εξαιρετικά δύσκολη.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου