Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ στην Κύπρο.

 Μεγάλη στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ στην Κύπρο  Την Κύπρο έχουν συμπεριλάβει οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) για την πρώτη του είδους μεγάλη διακλαδική άσκηση «πολεμικός μήνας». Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν σε προσομοίωση μάχης μέσα σε άγνωστη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδα Israel Hayom οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας άσκηση στην Κύπρο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η άσκηση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας που ονομάζεται «Μήνας Πολέμου».

Η άσκηση (σ’ ότι αφορά την Κύπρο) θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει συμμετοχή ειδικών δυνάμεων, της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού του Ισραήλ. Οι ισραηλινοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, αναφέρει το δημοσίευμα, θα προβούν σε προσομοίωση μάχης εντός άγνωστης περιοχής.

Επικεφαλής της άσκησης θα είναι ο υποστράτηγος Ιτάι Βίροβ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) θα στείλει στην Κύπρο, μοίρα μαχητικών καθώς και επιθετικών ελικοπτέρων όπως επίσης και μεταγωγικά αεροσκάφη. Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ (INF) θα συμμετάσχει με πυραυλάκατους και άλλα πολεμικά πλοία. 

Η άσκηση «Μήνας Πολέμου» θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες αι είναι η πρώτη σου είδους στην ιστορία των IDF. Η άσκηση θα παρέχει στους ισραηλινού στρατιώτες μια μακρά περίοδο εκπαίδευσης κατά τρόπο να συνάδει με μια πραγματική κατάσταση.

Η άσκηση, αναφέρει το δημοσίευμα, θα περιλαμβάνει σενάριο με πολλαπλά μέτωπα σύμφωνα με τους τομείς ανάπτυξης των IDF. Και θα κινείται στη λογική του «χειρότερου πιθανού σεναρίου» για τον ισραηλινό στρατό.

  Ανδρέας Πιμπίσιης.
philenews.com                    

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΔΙΑΓΥΓΗΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΡΗΤΗ (ΜΑΛΤΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή