Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Στην κυβέρνηση ψάχνουν «εθελοντές» για να αυξηθούν οι εμβολιασθέντες - Στο «στόχαστρο» οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

 Φόβοι ότι όσοι πούνε όχι θα ζήσουν με την ανεργία.


Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την αισιοδοξία του και κάπου εκεί κρύβεται και το ζήτημα των εμβολιασμών καθώς από τα απαραίτητα για να ανοίξει ο τουρισμός είναι να έχουν εμβολιαστεί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Με περίπου 1,6 εκατομμύρια πολιτών που έχουν λάβει μία ή και την δεύτερη δόση του εμβολίου (η προσέλευση δεν είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση) ψάχνουν "εθελοντές" για να καλύψουν τους αριθμούς. 

Έτσι αν και λένε όλοι ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός εντούτοις μπροστά στο να παρουσιαστούν οι αριθμοί που ο Κ.Μητσοτάκης θέλει (ασχέτως αν κυβερνητικοί χειρισμοί αλλά και διεθνείς συσχετισμοί έχουν οδηγήσει τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός) ίσως δούμε με έναν πλάγια εκβιαστικό τρόπο να πιέζουν τον κόσμο που θέλει να δουλέψει να πρέπει να εμβολιαστεί.

Ο υπουργός τουρισμού το δήλωσε: "Για το σκέλος των εργαζομένων, θα είναι κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό".

Έτσι με το "μαχαίρι στον λαιμό" ή εμβόλιο ή ανεργία θα θελήσει να φτάσει σε μεγάλους αριθμούς εμβολιασθέντων (που δεν έπιασαν ούτε οι υγειονομικοί).

Έτσι ή αλλιώς φαίνεται ότι θα υπάρχει μια υποχρεωτικότητα του εμβολίου καθώς πλέον οδηγούν σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων όπως το έχουν δείξει και στο εξωτερικό χωρίς βέβαια κανείς ακόμα να έχει δώσει πειστικές απαντήσεις.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου