Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η Ρωσία στέλνει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με Ουκρανία - Μόσχα: "Το Κίεβο με τα σημερινά διατάγματα μας κήρυξε τον πόλεμο" - Δείτε βίντεο

 Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν ρωσικά ΜΜΕ και ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι τα διατάγματα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας όπως τα περιέγραψε πριν λίγο κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα το WarNews247.

Αναφέρουν πλέον πως οι Συμφωνίες του Μίνσκ τερματίστηκαν και ο πόλεμος είναι μονόδρομος.

Τονίζουν δε αυτό που ακριβώς έγραψε το WarNews247 νωρίτερα:

Τα ουκρανικά διατάγματα που ψηφίστηκαν σήμερα ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στην Ρωσία.

Εντός της ημέρας εντοπίστηκαν μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα να μεταφέρονται στην Κριμαία όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο εδώ. 

Ρωσικά ΜΜΕ: Ιστορική απόφαση η σημερινή

“Σήμερα 30 Μαρτίου το Ουκρανικό Κοινοβούλιο έλαβε μια σημαντική απόφαση , ιστορική θα λέγαμε, και αφορά την κλιμάκωση της “σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ετοίμασε τον επίσημο θάνατο των συμφωνιών του Μινσκ και κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία θέτοντας μια λίστα απαιτήσεων.

Για πρώτη φορά η Ουκρανία δεν μιλάει για “ρωσική επιθετικότητα” αλλά για “ένοπλη σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας”.

Αναφέρουν ότι η Ρωσία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ και των συμφωνιών με την ομάδα της Νορμανδίας.

“Οι απαιτήσεις των Ουκρανών”

“Η Ρωσία καταστρέφει όλες τις προσπάθειες να τερματιστεί η σύγκρουση και να υπάρξει ειρηνική επανένωση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

Τονίζουν επίσης ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την διάρκεια της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ζήτησε από την Ρωσία να τερματίσει τις εχθροπραξίες και να αποσυρθεί από την Αν. Ουκρανία μαζί με τους μισθοφόρους και τους ένοπλους σχηματισμούς της.

Πριν την απόφαση υπήρξε ακρόαση του αρχηγού των ΕΔ, Στρατηγού Ruslan Khomchak, που ανέφερε πως η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της στα σύνορα.

Αυτές είναι οι απαιτήσεις των Ουκρανών. Θα δούμε τι θα συμβεί… σύντομα.

Χάρτες δείχνουν τις μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Image

Image

 warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου