Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Μία τυχαία βόλτα… έσωσε μία ζωή! Η Παυλίνα με τη δωρεά μυελού έδωσε ελπίδα. «Λίγος ο πόνος σε σχέση με τη χαρά»

 

Όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και από ανθρώπινο της ζήτησα, εάν είναι εφικτό, να μας γνωρίσει. Έτσι και έγινε. Η Παυλίνα Κατσουνωτού είναι μία 22χρονη με ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα του αλτρουισμού.

Της Γεωργίας Μιχαήλ.

Μία τυχαία βόλτα που έμελλε να χαρίσει ελπίδα για ζωή.

Ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν η Παυλίνα έκανε τη βόλτα της στην περιοχή του Μόλου μαζί με τη μητέρα της.

«Σε κάποια στιγμή όπως περπατούσαμε, υπήρχαν μαζεμένα άτομα και εκεί είχε και νοσηλευτές. Η αλήθεια δεν ήξερα τι γινόταν και ρώτησα τη μητέρα μου. Μου εξήγησε ότι ήταν από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και έπαιρναν δείγμα σάλιου ώστε να μπορεί κάποιος να γίνει δότης μυελού των οστών», θυμάται η Παυλίνα μιλώντας στη Cyprus Times.

Αυτό ήταν! Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Λες και ήταν προδιαγραμμένο. Ενημέρωσε τη μητέρα της ότι αυτή θα έδινε δείγμα γιατί όπως χαρακτηριστικά της ανέφερε «που ξέρεις μπορεί κάποια στιγμή να βοηθήσω κάποιον».

Ο καιρός πέρασε αλλά… χτύπησε το τηλέφωνο.

Η παρορμητική αλλά… ευσυνείδητη πράξη της με τον καιρό ξεχάστηκε. Η καθημερινότητα της Παυλίνας άλλαξε όπως και ολόκληρού του πλανήτη λόγω πανδημίας. Σε αυτή όμως τη γκρίζα πραγματικότητα ένα τηλεφώνημα έβαλε και πάλι χρώμα.

«Τον περασμένο Σεπτέμβρη δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που πραγματικά δεν περίμενα. Με πήρε μία κοπέλα και μου είπε ότι είναι από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και μου είπε ότι πριν ένα χρονικό διάστημα είχα δώσει δείγμα και μαζί με κάποια άλλα άτομα βρέθηκα συμβατή για μυελό των οστών με μία νεαρή γυναίκα που το είχε ανάγκη».

Αμέσως τη ρώτησα πώς ένιωσε. Η απάντηση της και κυρίως ο τόνος της φωνής της με έκανε να χαμογελάσω γιατί όντως αισθανόταν απέραντη χαρά και αγαλλίαση. «Πως ένιωσα; Ότι πετάω στα σύννεφα. Αλήθεια!», το είπε και πραγματικά το ένιωθε.

Αν και η συζήτηση στο τηλέφωνο είχε συνέχεια για την Παυλίνα τελείωσε εκεί που την ενημέρωσαν ότι βρέθηκε συμβατή. Δε συζήτησε καν αν υπάρχει ενδεχόμενο να μη δεχθεί να προχωρήσει με τις εξετάσεις που θα έδειχναν εάν αυτή ήταν το άτομο που είχε το περισσότερο ποσοστό συμβατικότητας.

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου