Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Καλεσμένος ο Πούτιν με Μακρόν και Κάρολο.


Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, τηρουμένων όλων των μέτρων περιορισμού.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, τηρουμένων όλων των μέτρων περιορισμού.  

Σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες παρελάσεις που δεν έγινα, με αφορμή τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία θα σηματοδοτήσει αλλαγές στην Ελλάδα που ξέρουμε (ΕΔΩ).

Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει αποστείλει προσκλήσεις, για να παραστούν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο. Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τις των τρεις μεγάλες δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Συγκεκριμένα το 1827, στην ναυμαχία του Ναβαρίνου, ο αγγλικός, γαλλικός και ρωσικός στόλος κατανίκησαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και νότια Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η Ελληνική ανεξαρτησία από τους Οθωμανούς.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει ήδη από τον Οκτώβριο τους Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2021.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός το είχε αποκαλύψει στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26 Οκτωβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει επιστολή στους ηγέτες-εκπροσώπους των τριών δυνάμεων.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Είναι ενδεικτικό ότι στις 21 Οκτωβρίου 2020, με μια επετειακή ανάρτηση, η οποία πιθανόν να «κρύβει» μηνύματα και προς την σημερινή ηγεσία της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε επιλέξει να τιμήσει την 193η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, με μια ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου