Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Οι λοιμωξιολόγοι «τρέμουν» τη λαϊκή οργή: «Αν βάλουμε πιο σκληρό lockdown θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη»

 Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται μία κοινωνική έκρηξη λόγω των σκληρών απαγορεύσεων που έχουν επιβάλει και αυτό είναι που τους αποτρέπει να «κλειδώσουν» ακόμα περισσότερο τους πολίτες! Ο κ. Σύψας δήλωσε ότι η επιτροπή κρατάει κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο γιατί θέλει να είναι «σίγουρη».

​«Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή», ομολόγησε.

 Ο κ. Σύψας προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως  η επιτροπή θέλει να ανοίξουν τα σχολεία αλλά... «περιμένει».

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια.

​Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

Όπως δείχνει αυτή η παραδοχή ταυτόχρονα με την προσπάθεια δικαιολόγησης οι λοιμωξιολόγοι αντιλαμβάνονται πως η κοινωνία «βράζει» εναντίον τους, λόγω των σκληρών κι ανώφελων απαγορεύσεων που επιβάλουν και φοβούνται μία «έκρηξη».

Το περίεργο είναι πως οι μόνοι που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα σκληρά lockdown, παρά την οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση που έχει προκαλέσει. Άραγε έχουν αναλογιστεί τι θα συμβεί το 2021 όταν θα ζητήσουν τον «λογαριασμό» από τους Έλληνες πολίτες που οι ίδιοι κατέστρεψαν οικονομικά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου