Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Τρόμος στην Τουρκία: Η Ελλάδα δημιουργεί βάση με ισραηλινά ντρον στη Σκύρο./Yeni Akit για βάση drones στην Σκύρο: «Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο»!

 «Δεν είναι μόνο η τουρκική οικονομική κρίση που απομακρύνει τον ύπνο του Ερντογάν, αλλά η συνειδητοποίηση ότι η “Ατλαντική” συμμαχία που στηρίζεται στο Ισραήλ και την Ελλάδα (στο πλευρό των ΗΠΑ) αλλάζει την ισορροπία σε εκείνη την Ανατολική Μεσόγειο όπου η Άγκυρα συνεχίζει “το στρατηγικό της βάθος”», αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα mondogreco.net.Τρόμος στην Τουρκία: Η Ελλάδα δημιουργεί βάση με ισραηλινά ντρον στη Σκύρο

Ο τουρκικός Τύπος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια βάση drone στο νησί της Σκύρου: Ισραηλινά UAV θα φιλοξενηθούν προκειμένου να παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις, ειδικά στον ενεργειακό φάκελο.

Μια είδηση ​​που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ελληνική Άμυνα, αντίθετα, προστίθεται στις πολυάριθμες παραπλανητικές δημοσιεύσεις που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες σε τουρκικές εφημερίδες που πρόκεινται στην κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία ακόμη περισσότερου άγχους σε ένα κομμάτι της θάλασσας όπου είναι η κυβέρνηση της Άγκυρας που πατάει το πεντάλ προκλήσεων, όπως αποδεικνύεται από την χριστουγεννιάτικη Navtex.

Το ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για μια βαθιά μεταμόρφωση, βασισμένη κυρίως στον εκσυγχρονισμό των μέσων, είναι γνωστό, ακριβώς λόγω των γεγονότων που συνδέονται με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα απαντούν σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

«Η Ελλάδα επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δίκαιου της θάλασσας για το μόνο ζήτημα που υφίσταται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή της οριοθέτησης των περιοχών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

»Σημειώνεται για πολλοστή φορά ότι η Ελλάδα προσπαθεί να μετριάσει την κλιμάκωση και ζητά από την Τουρκία να αποφεύγει τις παράνομες και προκλητικές μονομερείς δηλώσεις και ενέργειες».

tribune.gr

Yeni Akit για βάση drones στην Σκύρο: «Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο»!

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο τα -ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν– τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να ρίχνει λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αυτή τη φορά η Yeni Akit μάλλον το παράκανε.Yeni Akit για βάση drones στην Σκύρο: «Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο»!

Με δημοσίευμά της που αναφέρεται στην ύπαρξη drones στην βάση της Σκύρου, η Yeni Akit την χαρακτηρίζει ως «κίνηση που θα φέρει πόλεμο»!

Στο σενάριό της εμπλέκει και την «νέα καραμέλα» της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, αναφέροντας πως όχι μόνο η Ελλάδα δεν τα αφοπλίζει, αλλά αντιθέτως και παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας τα εξοπλίζει με drones, διευρύνοντας την συνεργασία της με το Ισραήλ.

«Η Ελλάδα που αποφάσισε να αγοράσει μαχητικά Ραφάλ από τη Γαλλία, ζήτησε επίσης και F-35 από τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η Τουρκία ιδιαίτερα σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τα ένοπλα ΜΕΑ άλλαξε τη μοίρα του πολέμου, αποφάσισε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη θάλασσα του Αιγαίου. Θα στήσουν βάση για drone. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως μετά από το άνοιγμα νέων οριζόντων από τα Bayraktar TB2, η κυβέρνηση της Αθήνας θα αγοράσει νέα σκάφη από το Ισραήλ και θα συστήσει βάση για drone στο νησί Σκύρος», γράφει συγκεκριμένα η Yeni Akit.

«Η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα έφτασε στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τέταρτου του αιώνα και ο κόσμος κρατώντας την ανάσα του παρακολούθησε την διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο. Όταν δίπλα στο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας στάλθηκε και ο στόλος, η Ελλάδα πανικοβλήθηκε», θέλει να πιστεύει η ίδια εφημερίδα.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ένταση δεν έπεσε καθόλου και η κυβέρνηση της Αθήνας έκανε ασκήσεις με τους συμμάχους της όπως Γαλλία, Αίγυπτος, Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν ένα αεροπλανοφόρο τους στη βάση της Σούδας στην Κρήτη», γράφει η Yeni Akit.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου