Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Αρμενία προειδοποιεί την Τουρκία για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της.

 


Η Αρμενία απείλησε την Τουρκία με πυραυλικές επιθέσεις (φωτό: Iskander)

Η Τουρκία, η οποία ενεπλάκη στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν- Αρμενίας, απειλήθηκε από την Αρμενία με πυραυλικές επιθέσεις εναντίον βάσεων του στρατού της.

«Η στρατιωτική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν η Δαμόκλεια Σπάθη  με τη μορφή των τουρκικών F-16 κρέμεται πάνω από το λαό του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, θα ληφθούν όταν τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων του Iskander. Δηλαδή, οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν όλο το οπλοστάσιό τους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια», δήλωσε ο πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα, Βάρνταν Τογκανιάν .

 

Ωστόσο, τα συγκροτήματα Iskander δεν είναι τα μόνα τακτικά όπλα που κατέχει ο Αρμενικός στρατός, ειδικότερα, είναι γνωστό ότι, εκτός από τα σύγχρονα συγκροτήματα, η Αρμενία διαθέτει επίσης σοβιετικά όπλα - το Tochka-U OTRK και το Elbrus OTRK , που είναι αρκετό για την Τουρκία να υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες - οι μεγαλύτερες τουρκικές αεροπορικές βάσεις εμπίπτουν στην επίθεση τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία δεν διαθέτει συστήματα άμυνας / πυραυλικής άμυνας ικανής να καταπολεμήσουν τακτικούς πυραύλους, αυτό θεωρείται ένα πολύ βαρύ επιχείρημα για την Άγκυρα.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου