Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Στα 286 τα νέα κρούσματα, πάνω από τα μισά στην Αττική - Στους 63 οι διασωληνωμένοι - Μαγιορκίνης: Ανησυχητικά ενεργό το δεύτερο κύμα.

 Η πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Πόσα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.Πτώση κατέγραψαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέες μολύνσεις έναντι 324 που καταγράφηκαν την Πέμπτη. Επίσης 63 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση, τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Αττική είναι 163.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πού καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα.

- 37 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ανησυχητικά ενεργό το δεύτερο κύμα.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown, ενώ το κλείσιμο των σχολείων είναι το προτελευταίο μέτρο. (…) Το βασικό σημείο είναι ότι η Αττική είναι το επίκεντρο της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τις καθημερινές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ανησυχητικά ενεργό το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρας μας», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποστήριξε πως 459 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες νοσοκομείων και 176 σε ειδικές κλίνες για κορωνοϊό, όπως μονάδες COVID, ΜΕΘ και θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου