Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Νέο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη - Τι του είπε για τον Ερντογάν.

 Η επικοινωνία των δύο ηγετών επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου - Ο Τραμπ εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Δύο φορές επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά. Στο δεύτερο τηλεφώνημα - που επιβεβαιώνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου - ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η επικοινωνία τους σημειώθηκε τα μεσάνυχτα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες. 

«Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.5134645.jpg

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίστηκε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Μια λεπτομέρεια που δεν πρόσεξε κανείς...

H τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα ειπώθηκαν σε αυτή έγιναν έκτακτη είδηση στα δελτία ειδήσεων και πρώτο θέμα στα ενημερωτικά sites και δικαίως. Ωστόσο, μια λεπτομέρεια που δεν πρόσεξαν παρά ελάχιστοι είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. 5134639.jpg

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τέτοιου είδους επικοινωνίες, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως εκείνο των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Αναλυτικότερα, οι δύο άνδρες επικοινώνησαν μέσω των λεγόμενων «ασφαλών γραμμών» και συγκεκριμένα από ειδικό τηλέφωνο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Προσοχή! Ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης» είναι το μήνυμα που αναγράφεται στην τηλεφωνική συσκευή ενώ ακολουθεί και η σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρντμεντ. 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου