Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA είναι σε εγρήγορση αυτήν την εβδομάδα καθώς η Γη περνάει από περιοχή με συντρίμια.

Το Γραφείο Συντονισμού της Πλανητικής Άμυνας της NASA θα είναι σε εγρήγορση αυτήν την εβδομάδα καθώς η Γη περνάει από ένα μέρος του διαστήματος με ένα πολύ έντονο πεδίο με συντρίμμια.Βρέθηκαν οι ρίζες των αστεροειδών του ηλιακού συστήματος | in.gr

«Τελικά θα γίνει κακό, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι», εξήγησε ο Mike. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από ένα συγκεκριμένο μέρος… θα περάσουμε 100% από ένα πολύ επικίνδυνο μέρος του χώρου και αυτό είναι αναπόφευκτο ».
Ο Μάικ είπε στον πάστορα ότι η NASA και άλλοι φορείς θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση μεταξύ 11 και 15 Μαΐου για να δουν αν θα υπάρξει «αντίκτυπος» στη Γη.
«… Το PDCO, το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας θα είναι πολύ απασχολημένο με τη Διαστημική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλες οντότητες για να παρακολουθούν εισερχόμενα αντικείμενα που θα απειλούσαν τη Γη» , είπε. "Κάτι τέτοιο που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του Μαΐου κάτι παρόμοιο με το Tunguska μερικές φορές - αυτό είναι πραγματικό δυναμικό."
Ο Mike είπε επίσης στον Pastor Bagley ότι οι εμπιστευτικοί μιλάνε για ένα «κυκλικό» γεγονός που «συμβαίνει συχνά σε αυτήν τη Γη», το οποίο ο Mike εξήγησε ότι μπορούσε να κάνει μερικές «πολύ κακές» στιγμές.
«Είναι απλώς μια πολύ ασταθή στιγμή και θα μπορούσαμε πραγματικά να δούμε κάποια ανατροπή από αυτό», είπε. "Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσο άσχημα θα είναι - τελικά θα γίνει κακό αλλά δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι."
"Αν δούμε μικρά θραύσματα  είναι ακόμη χειρότερα" , εξήγησε. 
«Μικρά θραύσματα αν [μπαίνουν] με έναν επαναλαμβανόμενο τύπο ρυθμού που σημαίνει ότι θα περάσουμε, θα καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη που σημαίνει ότι πολλά μέρη σε αυτήν τη γη πρόκειται να καούν εάν εισέλθουν τα εισερχόμενα συντρίμμια. "

Γραφείο συντονισμού πλανητικής άμυνας.

Τα αντικείμενα Near-Earth (NEO) είναι αστεροειδείς και κομήτες που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο σαν τους πλανήτες, αλλά οι τροχιές τους μπορούν να τους φέρουν στη γειτονιά της Γης - εντός 30 εκατομμυρίων μιλίων από την τροχιά της Γης. Η πλανητική άμυνα είναι «εφαρμοσμένη πλανητική επιστήμη» για την αντιμετώπιση του κινδύνου πρόσκρουσης ΝΕΟ.
Η NASA ίδρυσε το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας (PDCO) για να διαχειριστεί την τρέχουσα αποστολή της πλανητικής άμυνας. Το PDCO:

 • Παρέχει έγκαιρη ανίχνευση δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων (PHO) - το υποσύνολο των NEO των οποίων οι τροχιές προβλέπουν ότι θα έρθουν εντός 5 εκατομμυρίων μιλίων από την τροχιά της Γης. και αρκετά μεγάλο μέγεθος (30 έως 50 μέτρα) για να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στη Γη.
 • Παρακολουθεί και χαρακτηρίζει PHO και εκδίδει προειδοποιήσεις για τις πιθανές επιπτώσεις.
 • Μελετά στρατηγικές και τεχνολογίες για τον μετριασμό των επιπτώσεων του PHO. και
 • Διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του σχεδιασμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μιας πραγματικής απειλής επιπτώσεων.
 • Εύρημα.

  Το PDCO χρηματοδοτεί έργα μέσω του Προγράμματος Παρατήρησης Αντικειμένου Γης (NEO) που χρησιμοποιεί μια ποικιλία από τηλεσκόπια εδάφους και διαστήματος για να αναζητήσει NEO, να καθορίσει τις τροχιές τους και να μετρήσει τα φυσικά χαρακτηριστικά τους. Το PDCO μελετά πιθανές διαστημικές αποστολές τηλεσκοπίου που έχουν βελτιστοποιηθεί για αναζήτηση και χαρακτηρισμό NEO που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ανακάλυψη των επί του παρόντος μη εντοπισμένων NEO.

  Προειδοποιώ.

  Το PDCO είναι υπεύθυνο για την έγκαιρη και ακριβή ενημέρωση της κυβέρνησης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού σχετικά με στενές προσεγγίσεις στη Γη από δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα (PHO) και τυχόν πιθανές επιπτώσεις. Εάν βρεθεί κάποιο PHO να έχει σημαντική πιθανότητα να επηρεάσει τη Γη (μεγαλύτερο από 1 τοις εκατό κατά τα επόμενα 50 χρόνια), το PDCO θα παράσχει  μηνύματα ειδοποίησης  για τη NASA για αποστολή στο Εκτελεστικό Γραφείο του Προέδρου, του Κογκρέσου των ΗΠΑ και άλλης κυβέρνησης υπηρεσίες και υπηρεσίες.
 • Μετριάζω.

  Το PDCO υποστηρίζει μελέτες τεχνολογιών και τεχνικών για την εκτροπή ενός αστεροειδούς από μια προβλεπόμενη πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Αναπτύσσει αποστολές για να αποδείξει αυτές τις τεχνολογίες και να καθορίσει την αποτελεσματικότητά τους σε περίπτωση που αυτές οι τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιηθούν έναντι μιας προβλεπόμενης αστεροειδούς απειλής.

  Συντεταγμένη.

  Το PDCO συνεργάζεται με άλλους κυβερνητικούς φορείς για την ανάπτυξη και την ενημέρωση μιας  Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την Ετοιμότητα ΝΕΟ . Το PDCO παρέχει επίσης εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τη φύση και τις επιπτώσεις των αστεροειδών επιπτώσεων στην  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) , έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί επαρκής αντίδραση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί μια επίδραση PHO.
  Το PDCO συντονίζει επίσης τις προσπάθειες με τις διαστημικές υπηρεσίες άλλων εθνών ως μέλος του πολυεθνικού  Διεθνούς Προειδοποιητικού Δικτύου Αστεροειδών  και της  Συμβουλευτικής Ομάδας Σχεδιασμού Διαστημικών Αποστολών , υπό την υποστήριξη της Επιτροπής των  Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνικές Χρήσεις του Διαστήματος .
 • Η NASA αναδιοργάνωσε το Πρόγραμμα Παρατήρησης Αντικειμένων Κοντά στη Γη και δημιούργησε ένα Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας τον Ιανουάριο του 2016 ως απάντηση στην έκθεση της Υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή της NASA για το 2014, « Οι προσπάθειες της NASA να εντοπίσει αντικείμενα κοντά στη Γη και να μετριάσει τους κινδύνους ».
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INTELIHUB: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου