Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Γέμισε με ποντίκια-γίγαντες το Κανόνι (video)./Θρίλερ με το θάνατο 53χρονου στην Κέρκυρα… Covid, λέει ο ιατροδικαστής, έρευνα από τον Εισαγγελέα./Τι σχέση έχει με το...internet αυτό που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας στον ουρανό κι έμοιαζε με τρένο αστεριών;

Παρέλαση στους κάδους απορριμμάτων του Κανονιού κάνουν αρκετά ποντίκια πολύ μεγάλου μεγέθους.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο Σπύρου Βέργη, με ποντίκια-γίγαντες να περιτριγυρίζουν κάδους απορριμμάτων στην περιοχή του Κανονιού.
Με τα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση του βίντεο, να εκφράζουν έντονα παράπονα για την κατάσταση αυτή.

corfupress.com

Θρίλερ με το θάνατο 53χρονου στην Κέρκυρα… Covid, λέει ο ιατροδικαστής, έρευνα από τον Εισαγγελέα. 

Αρνητικά βγήκαν όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα 29 δείγματα που είχαν σταλεί από την Κέρκυρα, τόσο από προσωπικό του νοσοκομείου όσο και από το συγγενικό περιβάλλον ενός 53χρονου που κατάγεται από την Θεσπρωτία, ο οποίος έχασε την μάχη και ο ιατροδικαστής της περιοχής απέδωσε τον θάνατό του σε COVID-19. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στο νησί επικρατεί μεγάλη αναστάτωση εξ αιτίας των σχετικών ανακοινώσεων, οι οποίες μάλιστα δεν έγιναν δια της επίσημης οδού αλλά δια των τηλεοράσεων!
Ο ιατροδικαστής είπε ότι η νεκροψία – νεκροτομή, του ζητήθηκε από την αστυνομία, και σύμφωνα με τη διάγνωσή του, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρήματα που σχετίζονται με τον covid – 19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα.
Αφενός είχε ισχαιμική καρδιοπάθεια (σ.σ. είχε υποστεί έμφραγμα) και αφετέρου υψηλά επίπεδα φερριτίνης, που όπως εξήγησε ο κ. Αϊβατίδης, πρόσφατη ιατρική έρευνα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας έκανε λόγο για ένα βιοχημικό δείκτη, ο οποίος δημιουργεί μεγάλη θνησιμότητα σε όσους τον έχουν μαζί με τον κορωνοϊό.
Με βάση αυτή τη διάγνωση, αλλά και το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε εμφανίσει ρίγη, του έκανε τεστ αντισωμάτων που τα παρέλαβε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, το οποίο βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, με τον ιατροδικαστή να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω τεστ είναι από τα πιο αξιόπιστα.
Μετά από τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που είχαν χειριστεί το περιστατικό κλήθηκαν και έδωσαν δείγματα όπως έγινε και με την οικογένεια του εκλιπόντος.
Τα δείγματα στάλθηκαν στα Γιάννινα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν τόσο χθες όσο και σήμερα είναι όλα αρνητικά.
Όπως έγινε γνωστό από τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας των Ιονίων Νήσων για τις συνθήκες του συγκεκριμένου συμβάντος έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας για να αποτυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Τι σχέση έχει με το...internet αυτό που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας στον ουρανό κι έμοιαζε με τρένο αστεριών; 

Δορυφόροι του Elon Musk, σε μορφή τρένου, πέρασαν πάνω από την Πάτρα.Τι σχέση έχει με το...internet αυτό που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας στον ουρανό κι έμοιαζε με τρένο αστεριών;
Αυτό που είδαν χθες το βράδυ όσοι γνώριζαν την τροχιά που θα ακολουθούσαν, ήταν οι δορυφόροι της αποστολής Starlink 6. Οι δορυφόροι Starlink αποτελούν έναν «αστερισμό» τεχνητών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα δορυφόρων που συνεργατικά επιτελούν κάποιο έργο ως σύστημα (όπως π.χ. το GPS).

Ο σκοπός του συγκεκριμένου αστερισμού είναι η παροχή δορυφορικού internet σε όλη την επιφάνεια της Γης. Κατασκευάζονται από την εταιρεία SpaceX, η οποία καινοτομεί στις ιδιωτικές διαστημικές αποστολές. Η SpaceX ιδρύθηκε και διοικείται από τον γνωστό επιχειρηματία Elon Musk. Το συνολικό κόστος του αστερισμού θα ανέλθει στα 10 δισ. δολάρια.

Οι δορυφόροι Starlink καταγράφονται λαμπροί αυτές τις ημέρες πάνω από του ελληνικό ουρανό καθώς είχαμε νέα εκτόξευση της 6ης ομάδας στις 22 Απριλίου. Το εντυπωσιακό θέαμα κατεγράφη και πάνω από την Πάτρα το βράδυ της Δευτέρας. Το κατέγραψαν και οι αστρονόμοι - παρατηρητές του Ωρίωνα.

Δείτε πως κατεγράφησαν οι τροχιές της Starlink 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου