Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νέα ''μαχαιριά'' της Ιταλίας: Στηρίζει τους ισλαμιστές της Τρίπολης & καταδικάζει Χαφτάρ - ''Άξονας'' Ρώμης-Άγκυρας κατά Ελλάδας.

Η ιταλική κυβέρνηση για άλλη μία φορά δεν μας εξέπληξε με την άκρως προκλητική φιλοτουρκική στάση της, το συνηθίζει άλλωστε, ειδικά στο θέμα της Λιβύης.
Η Ρώμη στηρίζει σταθερά πλέον τον Σαράι και την κυβέρνηση στην Τρίπολη, ενώ η στάση της και στην Κύπρο είναι γνωστή και μη εξαιρετέα υπακούοντας πάντα στα κελεύσματα του Ερντογάν.

Ανακοίνωση ιταλικής κυβερνήσεως για την Λιβύη .

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του στρατηγού Χαφτάρ, η Ιταλία επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της και την αναγνώρισή της στους νόμιμους θεσμούς της Λιβύης (κυβέρνηση GNA)  που αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα και αφορούν: το Προεδρικό Συμβούλιο, της Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (υπό τον Αλ Σαράι), Βουλή των Αντιπροσώπων και Ανώτατο Συμβούλιο.
Η Ιταλία υπογραμμίζει ότι κάθε απόφαση για το μέλλον της Λιβύης πρέπει να λαμβάνεται συναινετικά και δημοκρατικά μετά την πολιτική συμφωνία της Λιβύης ( το περιβόητο  Skhirat του Δεκεμβρίου 2015) για την πορεία σταθεροποίησης με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιταλία ανανεώνει την πρόσκληση της προς όλα τα μέρη ώστε αυτά να προχωρήσουν σε εκεχειρία κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, και να εργαστούν εποικοδομητικά για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Δηλαδή πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η ιταλική κυβερνητική πλευρά στις απαιτήσεις του Τούρκου σουλτάνου;
Η Ρώμη κλείνει οικειοθελώς τα μάτια στην αποστολή από την Τουρκία, χιλιάδων Σύρων Τζιχαντιστών, όπλων και πυρομαχικών στην Λιβύη που διακινούνται μπροστά "στην αυλή της", ενώ η Άγκυρα δημιουργεί συνθήκες “Οθωμανικής κυριαρχίας” στην Μεσόγειο.
Δεν φοβούνται εκεί στην ιταλική κυβέρνηση που θα πάνε μετά το τέλος των εχθροπραξιών 17.000 τζιχαντιστές οι οποίοι βρίσκονται στην Τρίπολη;
Δεν φοβούνται με τόσα τουρκικά πλοία και βάσεις σε Αφρική και Μ.Ανατολή η Τουρκία δείχνει ότι “απλώνεται” υπερβολικά και στην Α.Μεσόγειο;
Προφανώς όλα αυτά για την ιταλική κυβέρνηση είναι “ψιλά γράμματα” και η ίδια υλοποιεί την ίδια ακριβώς πολιτική που είχε ασκήσει την εποχή του πολέμου της Μικράς Ασίας ( 1922) υπονομεύοντας την Ελλάδα, παρότι η ίδια υπήρξε κάποτε αποικιοκρατική δύναμη. 
Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μίλησε για την “φωλιά του κούκου” στην Λιβύη, η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο ισλαμιστών, τρομοκρατών και ληστών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, αναζητώντας τρόπους για να εξέλθει η χώρα από την κρίση.
Μιλώντας σε διάλεξη προς τους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, υπό την αιγίδα  του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Λαβρόφ ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να βγάλουμε την Λιβύη από τη βαθιά κρίση, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ παραβίασαν κατάφωρα το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και βομβάρδισαν τη Λιβύη το 2011. Κατέστρεψαν δηλαδή αυτήν τη χώρα για χάρη ενός στενόμυαλου  εγωιστικού στόχου που αφορούσε την ανατροπή του καθεστώτος του Muammar Gaddafi”.
Ο ίδιος θεώρησε ότι η Λιβύη έχει γίνει άντρο τρομοκρατών και κέντρο διέλευσης λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών προς την ΕΕ, ενώ έχουμε και τη διεξαγωγή τρομερών εγκληματικών δραστηριοτήτων, από τη μία πλευρά, καθώς  οι παράνομοι μετανάστες συρρέουν από αυτά τα εδάφη προς την Ευρώπη από την άλλη.
«Επομένως, όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να διορθώσουν τις συνέπειες αυτής της περιπέτειας που ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ το 2011. Θα προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τη Λιβύη», κατέληξε ο ίδιος.
Οι Τούρκοι έπεισαν τους Αμερικανούς αρχικά και τώρα και τους Ιταλούς να συνταχθούν μαζί τους στην Λιβύη υπέρ του Σαράι, ενώ η Δύση ανέχεται σκανδαλωδώς τα κομβόι των τουρκικών πλοίων με όπλα και πυρομαχικά για την Τρίπολη.
Νομίζουμε ότι οι πιο "αφελείς" σε αυτό το σχέδιο της Άγκυρας είναι οι Ευρωπαίοι γενικά (πλην Ελλάδος-Γαλλίας φυσικά) διότι δεν κατανοούν πλήρως τα παιχνίδια της Άγκυρας.
Η Τουρκία με την διάφορα τερτίπια και την τουρκική διασπορά, αρχίζει να επηρεάζει την ΕΕ, η οποία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Το ίδιο είχαν κάνει οι Ευρωπαίοι άλλωστε και στον Μεσαίωνα, όταν οι ορδές των Τούρκων γενιτσάρων μετά την πτώση της Βασιλεύουσας ίσα που σταμάτησαν στα τείχη της Βιέννης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου