Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κάτι ετοιμάζει ο Πούτιν! Έτσι θα «πέσει» η Ουκρανία στα χέρια των Ρώσων σε χρόνο μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το 2014 μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει κινητοποιήσει και εξοπλίσει χιλιάδες αυτονομιστές μέσα στην Ουκρανία.
Με τις κατά τόπους αιματηρές συμπλοκές να συνεχίζονται στην ταραγμένη Ανατολική Ουκρανία, Κίεβο και Μόσχα στρέφουν τα όπλα τους η μία κατά της άλλης ανταλλάσσοντας κάθε τόσο σκληρές δηλώσεις σε διπλωματικό επίπεδο.
Στην πραγματικότητα το ρωσικό κράτος ελάχιστη φυσική παρουσία έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Ουκρανία, επιδιδόμενο σε νέες τεχνικές σύγχρονου πολέμου που εξασφαλίζουν στη Μόσχα αργή αλλά πάνω από όλα αναίμακτη επικράτηση. 
Πιο συγκεκριμένα απεσταλμένοι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ερυρώπη (ΟΑΣΕ) μαζί με Ουκρανούς αξιωματούχους κατηγορούν επίσημα τη Μόσχα για ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου σε διάφορα καίρια σημεία στην Ανατολική Ουκρανία.
Όπως ανακοινώθηκε:
«Μη επανδρωμένο σκάφος εντόπισε τρία ολοκαίνουργια ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου RB-636 Svet-KU, RB-341V Leer-3 και R-934B Sinitsa σε ένα συγκρότημα στα νότια προάστια της πόλης Luhansk, στη μη ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή. Επίσης εντοπίστηκε και ένα ρωσικό σύστημα παρεμβολής R-330Zh Zhytel».
Ολόκληρη η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε μία σειρά από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχει αυτοανακηρυχθεί ως «ανεξάρτητη», ζητώντας έκτοτε την αποκοπή της από την κεντρική διοίκηση του Κιέβου.
Οι ουκρανικές αρχές εικάζουν πως τα ειδικά αυτά συστήματα έχουν δοθεί από τη Μόσχα σε ρωσόφιλους αντάρτες , που υπό την κατάλληλη εκπαίδευση θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στον ουκρανικό στρατό.
Πρόκειται για μία από τις ετοιμασίες του Βλαντιμίρ Πούτιν σε όλες τις Ρωσόφιλες επαρχίες της βαθιάς διχασμένης Ουκρανίας, ακόμη και με συστήματα που ποτέ αλλού δεν έχουν βρεθεί εκτός Ρωσίας.
Το ίδιο παραδέχονται και στην ανακοίνωσή τους στον ΟΑΣΕ συμπεραίνοντας:
«Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται ενεργά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεν έχουν εξαχθεί επίσημα ποτέ πριν»
«Είναι επίσης προφανές ότι μόνο Ρώσοι στρατιώτες μπορούν να χρησιμοποιούν και να συντηρούν τέτοιο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Ουκρανός Αμυντικός Ακόλουθος Viacheslav Latysh.
Έχοντας εγκαταστήσει έναν άγνωστο αριθμό παρόμοιων συστημάτων σε διάφορα μέρη , ακόμη και σε περιοχές όπου το ρωσόφιλο στοιχείων δεν είναι τόσο έντονο, η Μόσχα αποκτά ένα πολλαπλό στρατηγικό πλεονέκτημα που τις δίνει τα περιθώρια να «τελειώσει» τον ουκρανικό στρατό σε μερικές μόλις μέρες ίσως και λιγότερο.

Στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να δώσουν στον Β.Πούτιν τη δυνατότητα να κάμψει κάθε αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων, τουλάχιστον στις ρωσόφωνες περιοχές, δίχως να πέσει ούτε μία σφαίρα από πλευράς ρωσικού στρατού.
Το μόνο που θα χρειαστεί στην απευκταία περίπτωση σοβαρότατου επεισοδίου είναι να «τυφλωθούν» σε χρόνο μηδέν τα συστήματα του αντιπάλου, στέλνοντας παράλληλα τις κατευθυντήριες οδηγίες στους ετοιμοπόλεμους Ρωσόφιλους αντάρτες.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου