Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις με υπερπτήσεις στο Αιγαίο & προώθηση μεταναστών.

Σε νέες υπερπτήσεις προχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι τουρκικά μαχητικά F-16, ενώ παράλληλα επιχειρείται "απόβαση" μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα στη Λέσβο, καθοδηγούμενη από τις τουρκικές αρχές.
Συγκεκριμένα, στις 15:18, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τα Ψαρά και τα Αντίψαρα στα 23.000 πόδια.
Η Άγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει την ελληνική άμυνα σε αέρα και θάλασσα, ωστόσο έως τώρα οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετωπίζουν κατά πάγια τακτική τις τουρκικές ενέργειες, αποδεικνύοντας πως η "οχύρωση" των συνόρων μας παραμένει πανίσχυρη.
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα των Τούρκων, διά της Ακτοφυλακής τους, να υποστηρίξουν την απόπειρα λέμβου με μετανάστες να περάσουν στα ελληνικά ύδατα και να αποβιβαστούν σε ελληνικό έδαφος. Η απόπειρα των Τούρκων εκδηλώνεται στην περιοχή της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από τη Λέσβο, οι οποίες δεν διαψεύδονται αρμοδίως, η “κινητικότητα” στην περιοχή είναι αντιληπτή και από τη στεριά. Η Τουρκία συνεχίζει τη γνωστή της πρακτική, με αποτέλεσμα να εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος επεισοδίου.
Η ελληνική πλευρά είναι εξαιρετικά προσεκτική. Οι διαθέσιμες πληροφορίες, που επικαλείται το defence-point αναφέρουν ψύχραιμη αλλά αποφασιστική στάση από τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που έχουν ενισχυθεί στην περιοχή, κατά τις πάγιες υφιστάμενες διαταγές, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη με δικά του μέσα και σε πλήρη συντονισμό με το Λιμενικό.

Ας αναμείνουμε όμως για τις επίσημες ενημερώσεις… Να διευκρινιστεί προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, ότι η φωτογραφία της ανάρτησης προέρχεται από στιγμιότυπο οθόνης (screen shot) από βίντεο άλλου -ομοειδούς- συμβάντος του πρόσφατου παρελθόντος.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου