Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ένωση Ξενοδόχων: Λανθασμένη η απόφαση για τις εκδηλώσεις./Επιμένεις ... για καρναβάλι; Φυλάκιση!/Eurovision: Ο κορωνοϊός ακυρώνει την διοργάνωση;/Μεγάλη οικονομική ζημιά για την Ξάνθη η ακύρωση του Καρναβαλιού .

Την πλήρη διαφωνία της με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ακύρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Η Ένωση σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι ακυρώσεις για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας είναι ελάχιστες.
Και στην ανακοίνωση επισημαίνει:
«Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τα τουριστικά γραφεία – συνεργάτες μας, όσο και τους επισκέπτες της περιοχής μας για την προτίμηση που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρούμε ότι σε αυτήν την φάση το υπουργείο υγείας όφειλε να κάνει συστάσεις μόνο προς τις ευπαθείς ομάδες και να μην ακυρώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που θίγουν χωρίς λόγο τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκυρη ενημέρωση των μελών του».

Επιμένεις ... για καρναβάλι; Φυλάκιση!

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος.Επιμένεις ... για καρναβάλι; Φυλάκιση!
Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια. Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».
Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού». Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
ethnos.gr

Eurovision: Ο κορωνοϊός ακυρώνει την διοργάνωση;Eurovision: Ο κορωνοϊός ακυρώνει την διοργάνωση;

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακυρωθεί η Eurovision για πρώτη φορά στα 65 χρόνια της ιστορίας της, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα του ιού στην Ευρώπη.

Μεγάλη οικονομική ζημιά για την Ξάνθη η ακύρωση του Καρναβαλιού.

  Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ακυρώνονται - για προληπτικούς λόγους - οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα. 


Ισχυρό οικονομικό χτύπημα για την αγορά της Ξάνθης η απόφαση του Υπουργού Υγείας περί ακύρωσης του Καρναβαλιού, που έσκασε σαν βόμβα το πρωί της Πέμπτης.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Αντιδράσεις στην Ξάνθη 

Φυσικά η απόφαση του Υπουργού προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ξάνθη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. 
Από τη μια οι καρναβαλιστές που έχουν ήδη προγραμματίσει την παρουσία τους στην περιοχή και έχουν προμηθευτεί στολές και από την άλλοι οι επιχειρηματίες που επίσης έχουν προχωρήσει σε μεγάλες παραγγελίες αποθεμάτων ενόψει του τριημέρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου